En tidig Nyårsönskning



image88

Sista pizzan för i år

Det blir en lugn kväll ikväll...nyårsafton imorgon ju så man måste ju ladda upp så man orkar med image79

Vaknade strax efter elva i förmiddags, R& S skulle ner mot stan för att handla lite tills imorgon. Karlarna var väl inte allt för sugna på att dra iväg och handla, så det fick vi fruntimmer sköta medans karlarna satt här hemma i soffan och pillade sig i naveln. Jag är heller inget större fan av att springa i affärer, men det var inte så farligt med folk så det gick faktiskt an...och det tog inte långa stunden heller. Så det blev smärtfritt ändå som sagt.

Sen bar det av hem hit och vi intog soffan och glodde lite tv. Och i soffan kommer nog iaf jag stanna för resten av kvällen. Just nu så sitter jag dock och svär över kvällens hockey. En match som såg lovande ut gled oss (MIK) ur händerna. Synd, det hade ju varit nice att avsluta det här gamla året med 3 poäng.  Men man kan väl inte få allt här i världen.

Ikväll äter jag årets sista pizza...och inte bara årets sista för min del, utan den sista på bra länge. Pizza är ju inte direkt någon prima kost om man ska gå ner i vikt direkt. Så det ska bli riktigt mums ikväll och jag ska äta med andakt vill jag lova.

Pratade en liten sväng med Thuss på msn nyss också, hon är ju i Finland för att kika på HIM imorgon. Hon verkade lugnare än jag hade kunnat tippa, men jag skulle tro att hon är en aning dopad image80

Men nu stänger jag locket på den här datorn för en sväng. Borde diska...men har ingen som helst ork just nu. Gröten badar och jag ska ta mig ett bad när han är klar. Tills dess så ska jag nog dra filten över mig en sväng.

311572-59

Bitter Moring

Fick en kommentar på mitt inlägg inför gårdagens hockey. En Jossan undrade om jag var en bitter Moring. Mitt svar är ganska enkelt....ICKE!! Jag ser ingen anledning att vara bitter, mitt lag har åstadkommit saker som jag för några år sedan bara kunnat drömma om. Att vi nu ligger på jumboplats gör mig heller inte särskilt bitter, jag ser det som en verklighet som vilket annat lag i serien som helst hade kunnat vara tvugna att konfrontera. Jag blir heller inte bitter om vi nu får lov att spela en kvalserie. I mina ögon så är faktiskt just detta system med slutspel, ingemansland eller kval...just det system som krävs för att hålla intresset för hockeyn uppe.

Jag är dock nyfiken på vad in min text...som Jossan tolkade som att jag vore bitter? Själv känner jag ju att tränarbytet var finemang, eftersom Arvedson enligt mig inte var rätt man för jobbet.

Som den Moring jag är (dock väldigt "obitter"), så väljer jag att gissa på att Jossan är Leksing. Och det enda hon egentligen kunde utläsa i mitt inlägg...var ordet "Leksandslogik". Kom gärna tillbaks och rätta mig om jag har fel image79

Men nu ska jag snart återgå till soffan för kvällens film. Imorgon är det match igen...nya tag och förhoppningsvis nya poäng.

Och till Gröt...vi skyller på regnet idag tycker jag image80

311572-59

2007 året som försvann

Nu är år 2007 snart slut, alldeles lagom tills jag lärt mig skriva den där 7:an i slutet istället för 6:an. Nu får jag åter igen börja öva på ytterligare en siffra *mjuff*

2007 gick snabbt, det känns som att månaderna bara svishade förbi. Jag kan inte minnas att det föregående året kändes så. Där var det mest som man gick och längtade efter att skiten skulle vara över. Mitt 2006 var inget bra år i flera bemärkelser, även om det började ljusna mot slutet. Jag tror att det här året rusade förbi för att jag mått förhållandevis bra. Jag har varit nöjd med mitt liv och allt det gett mig, och man säger ju att tiden går fort när man har roligt.

Inför 2008 har jag dock en hel massa tankar och funderingar på hur jag ska göra livet ännu bättre. Jag ska börja tänka mer på mig själv och mitt eget mående. Givetvis så har jag ju en liten reserv för er jag har nära, er kommer jag aldrig sluta bry mig om. Men, ingen energi kommer att läggas på skitskallar som inte tillför något annat än gnäll och oreda. Inte en sekund jag tänker lyssna på erat gnöt utan att få en enda tanke tillbaka.

Så mitt 2008 kommer att bli ett år för mig och mina kära. Bort med skenheliga puckon och energisugande idioter image80

Vikten är också något jag ska ta tag i det kommande året. Ironiskt egentligen...eftersom min viktuppgång är ett resultat av att jag fått ett bättre mående. Men nu ska myskilona bort men på rätt sätt den här gången. Jag ska inte bli übersmal, men jag vill iaf komma i mina favoritjeans. Och jag tror faktiskt att jag kommer att klara det, bara jag ger mig tusan på att det ska gå. Det svåraste kommer nog att vara det där med att hålla sig ifrån läsk och skitmat. I synnerhet när man bor med en karl som inte går upp ett gram hur flottigt han än äter image79



Idag...2 dagar innan det nya året så sitter jag och Gröt vid varsin dator. Inga planer som helst för kvällen, inga planer som innebär massa flängandes hit och dit iaf. Vi har funderingar på att lägga oss i soffan och glo på Hajar som hajar. Jag har ju inte sett den än konstigt nog, men det sägs ju att den ska vara riktigt skoj.  Sen är ju jag aldrig direkt främmande för att krypa ner i våran soffa. Kan inte smälta hur jävla skön den faktiskt är att ligga och såsa i...hehe.

Jag har gjort lite nytta idag också faktiskt, tvätten från igår är invikt och en ny maskin är igång. Nu var det handdukar och sängkläder som stod på tur. Fi fan vilken plats de tar i maskinen..och inte för att tala om när det ska hängas upp på tork sen. Men nu står våra tvättkorgar iaf inte som två proppmätta grisar med magen rakt ut. Jag ska aldrig halka efter så här mycket med tvätten igen, det är inte likt mig *skrattar*

Men nu ska jag se om jag får med mig Gröten upp mot affären, det måste fyllas på lite i skåpen om vi ska få någon mat i magarna idag. Det blir nog en liten promenad till Hemköp några gårdar upp, nära och bra när man är lat.

311572-59

MellandagsHockey

Match ikväll igen, efter några dagars julfirande....skellefte besöker Mora och åker förhoppningsvis på pisk *nervös*

I tidningarna så är det en massa turer kring Mora just nu, eftersom tränaren Arvedson fick lämna sin post som huvudcoach. Avskedet ska enligt media och Arved himself bero på att tre spelare (i huvudsak) ska ha gnällt hos klubbdirektör Simons om för lite speltid. I mina öron så låter det mest som en kinkig barnunge som nyss tappat klubban i sanden. I mina öron så är det åter samma visa från Mr Arvedson när saker och ting inte går som han vill. Det är ju inte bara en gång under säsongen som denne herre efter svidande förluster har bylsat över ansvaret på någon annan än sig själv.

Buden och åsikterna om det här är många, och de flesta färgas av lagtillhörighet. Vill man Mora illa så spår man ju naturligtvis att detta avsked kommer att ge laget ett bananskal att glida på ner i kvalserien. "Att byta tränare ger inga effekter...inte av positiv karaktär iaf". Det lustiga i historien är att detta i vissa fall basuneras ut av fans till lag som själva använt sig av just denna metod. Leksandslogik kallar jag det...utan att sätta pränt på om dessa kommentarer kommer från just leksingar. Men ja...ni förstår hur jag tänker.

Min första tanke när man sparkar en tränare är väl "konstgjord andning", för jag själv sitter tyvärr inte på någon statistik som talar för att det blir bättre på lång sikt. Men...ett lag som ligger på 12:e och sista plats i tabellen..mår nog inte så jävla illa av att bli kopplad till en respirator för en stund?!?



Fredag idag och vi har semester här hemma. Ingen stress eller förpliktelser överhuvudtaget nu efter jul. Vi väntar in nyår i lugn och ro och det passar mig alldeles utmärkt må jag säga. Den enda nyttosysslan för tillfället är väl att vi kör ett par maskiner tvätt så vi slipper gå näck in i det nya året image79

Det är ett riktigt pissväder ute också, det regnar och har sig. Och till nyåret så ska det tydligen bli förbannat kallt. Låter ju jävligt lovande måste jag säga. Vart fan tog snön vägen? Kommer det någon under vintern...eller ska jag behöva vakna till plogbilen på min 30-årsdag i Juli? *muttrar*. Det är så jädrans mörkt och trist nu när det inte ligger något vitt och glimmar på backen. Jag tänker förbanna mig över det ända tills snön kommer..bara så att ni vet.

För kvällen har vi inga direkta planer, det får bli som det blir. Vi har iof en film vi skulle kunna titta på, men det blir senare isf. Nu ska jag nog ta och slänga på lite kaffe och svära lite mer över regnet.

CU

311572-59

En lugn kväll

Det blir en lugn kväll i den här familjen (ja..familj, vi är ju två vuxna och två ungjävlar i form av två skäggagamer). Vi har varit iväg och handlat kvällens mat på Ica Maxi, det fick bli två fryspizzor..något annat orkas inte donas med här ikväll. Så nu sitter vi och väntar på att ugnen ska bli varm nog att kunna användas.

Det snöar ute förresten, blött förvisso men det är ju vitt iaf. Det kunde väl ha kommit igår tycker jag, men då ville det sig inte. Jag trodde först att det regnade när jag och Gröt gick ut på balkongen för att ta en cigg, det var ju alldeles blött på glaset. Men tittade frågande på mig och undrade om jag någonsin hade sett vitt regn *skrattar*. Nu lär väl inte det här ligga så länge antar jag, och sen fryser det väl på och blir isgata DeLux....men det skiter jag i..för än så länge så är gräsplätten här utanför VIT!!

Men nu knallade Gröten ut i köket för att slänga in maten i ugnen, så jag ska väl gå och göra honom sällskap image79

311572-59

En liten julklapp till mig? ;)



image78

Dagen efter

Idag blev det en lååång sovmorgon, jag hade inte alls någon lust att kliva ur sängen. Jag hade tydligen "vaknat" till ett par ggr och klagat över att jag var kissnödig...men inte gick jag upp för det inte..neh då. Sov kanske lite för länge men det känns som om det inte gjorde någonting alls. Jag var helt färdig i kroppen, sov ju ingenting nästan natten till igår. Precis som när man var barn natten innan julafton *skrattar*

När vi vaknade igår så hade Gröt en julklapp som jag skulle få redan på morgonen. Så när jag gick in i köket för att göra frukost så stod han där med händerna bakom ryggen och såg lurig ut. Han sa åt mig och blunda och sen la han något i min hand. Det var fluffigt och mjukt...och när jag öppnade ögonen så var det en übersöt liten gosgris...haha. Hur sött som helst...och lite internt mellan oss två. Men den uppskattades helt klart och nu bor den på min dataskärm. Den ligger där och ser söt ut image80.

Efter frukosten så var det bara att slänga sig i duschen för att hinna klart i tid. Vid 13:30 skulle vi vara hemma hos mina kära svärföräldrar. Innan dess så skulle vi svänga förbi affärn en snabb sväng. Och till våran stora förvåning så hann vi faktiskt hem till "byn" hela 5 minuter innan utsatt tid...och det är kors i taket när det gäller oss kan jag lova. Väl där så fick vi mumsig glögg och knäck i väntan på maten. Och maten ja...jag åt så magen stod åt alla håll kändes det som. Men gott var det...och jag fyllde lätt två tallrikar, en kall och en varm. Ingen bantning där inte image79

Vi åt så länge att vi missade Kalle Anka, men det gjorde inte så mycket. Man har ju sett det förr och de nya filmsnuttarna som brukar vara med är iaf inte lika skoj att se som allt de gamla. Och det var så trevligt vid matbordet ändå.

Efter maten så tog jag och Gröt en liten promenad för att smälta allt och för att få lite luft. Jag vet inte om jag kommit i något slags klimakterie, men jösses vad varm jag var emellanåt. Men jag kanske får "skylla" på snapsen till maten..hehe. Det var skönt med en promenad iaf, inte så fasligt kallt...och tyvärr helt snöfritt. Det var nog det enda som inte var nice den här julen....att man såg gräset. På julafton så ska de vara vitt, vitt och åter vitt.

Sen var det dags för julklappar och jag var nyfiken så hälften vore nog. Gröt hade ju som sagt retat mig ett par dagar om vad jag skulle få. Och jag hade tänkt så det knakade men hade inte en susning om vad det kunde vara. Så efter utdelningen så var jag ju tvungen att öppna just det där stora, tunga paketet som stått här hemma i våran garderob. Det var högtalarsystem till min dator *jublar*. Logitech x230 heter det om jag inte är helt ute och snurrar..och det låter mums I tell you, så nu kan jag poppa som attan (tackar massor igen Gröten). Och njutningen för mina öron var inte över än. Av svärmor och svärfar fick jag en iRiver T60, jag hade ju önskat mig en ny mp3-spelare och jag hade inte kunnat få en bättre. Maria superglad!!

Sen hade jag önskat mig ett par mysbyxor, ni vet såna där i velour eller vad materialet nu heter. De är iaf supermjuka och hur sköna som helst. Jag stjäl ju Gröts mysisar annars..men nu får han ha dem ifred, för jag fick ett par egna..precis såna som jag hade önskat mig. Jisses...superbortskämd den här julen ju. Sen fick vi en massa prylar till hemmet som vi behövde och hade önskat oss. Tidningställ att sätta på väggen i badrummet, ett skitcoolt rivjärn, vetekudde, tuffa handdukar med dödskallar på, hängare som man liksom hänger över dörren i form av en tjej och en kille, dödskallegodis, toarullehållare (eftersom jag aldrig kommer ihåg att fylla på när jag gjort slut på en rulle), dessertskålar, en jättesöt tomte som sitter ner och lutar sig lite bakåt, passar oss utmärkt..hihi, ett änglaspel med dödskallar. Sen fick Gröt en liten klapp som mest var till honom...och bara liiite till mig. Det var disktrasor med dödskallar på (*skrattar*) bara liiiite till mig alltså image80.  Ett par Foppatofflor jag numera också, tyvärr så var de för små, men jag ska byta dem mot en strlk större i dagarna. Gröt hade köpt en julklapp till oss båda också, jag vet inte vad det heter, men jag ska ta kort på den sen. Det är iaf som en glasbit som man har ristat med laser inuti så att säga..och så ställer man den på en hållare med lampor som skiftar färg. Motivet i den här var stjärntecknet kräftan och det passar ju in på båda oss, jättefin. Vi fick en slant också, som vi ska ner och shoppa för imorgon hade vi tänkt. Och just det...numera står det en Soda Stream i vårat kök, som vi självklart har provkört idag...hihi.

Av min kära mormor så fick jag en slant i julklapp (Tack älskade mormor). Jag hoppas min kära släkt däruppe i skogarna och min käre far med familj nere i Sötälje hade en lika bra jul som jag hade. Tänker på er..och hoppas ha råd att åka åt alla håll och kanter för att träffa er snart igen!!!

Jag hade iaf en superjul med min Gröt, mina svärföräldrar, Gröts bror och så Gröts mormor och morfar. Imorgon så åker vi ut till "byn" igen. Då är vi bjudna på lite mat och då kommer Gröts morbror och kusiner vara där om jag inte minns fel. Det ska bli trevligt. Så ikväll tror jag inte att det blir så många knop på oss. Gröt spelar Halo just nu och jag ska väl fortsätta pilla lite med mina julklappar.

Laters

311572-59

Julafton

En riktigt God Jul önskar jag er, nu åker vi till "byn" och firar ;)

image87

Min tur

Idag var det min tur att tacklas med alla hysteriska idioter på kupolen. Det var dags för jakten på en julklapp till svärmor.

Vi hann inte ens fram till infarten mot kupolen innan vi såg hur jävla mycket folk det var. Varför måste alla handla i sista minuten? Räcker det inte med att vi två är ute såpass sent, tänk hur underbart det hade varit om vi hade haft hela stället för oss själva *drömmer*. How ever, vi hittade en parkeringsplats relativt snabbt ändå så jag antar att vi hade en nedrans tur. Nu var det bara det värsta kvar då, in och slåss med folket.

Men...se på fan, vi hittade något i första butiken vi gick in i. Den butiken vi egentligen bara skulle gå in i för att fråga en av våra vänner (som arbetar i en av butikerna på kupolen..douh) om lite råd. Medans vi väntade på att hon skulle få lite tid över så kikade vi runt lite och hittade faktiskt något som vi tror skulle passa min kära svärmor alldeles utmärkt. Yeeey....vi skulle slippa springa runt och svettas ända fram till stägningsdags. Tänk om Gröten ändå hade haft samma tur igår image79

När vi betalat och fått klapparna inslagna så bestämde vi oss för att ta en kaffe. Vi kom fram till att det var första ggn vi två var ute och fikade tillsammans. Så det fick bli en mellankaffe på Waynes Coffé och en brownie som jag inte orkade äta upp. Det satt finemang med kaffet iaf och en mellan är alldeles lagom där, det vet alla som någon gång har gjort "misstaget" att beställa en stor kaffe där..eller vad säger du Gröt? *stort flin*

Nu är vi hemma igen och sitter framför varsin dator...bredvid varandra numera ju. Älskar det här bordet...och min rygg också för den är inte hälften så illa däran som när jag satt vid vardagsrumsbordet. Gröt sitter på you tube och kollar på nån mr pregnant. Jisses...sanslöst vilket folk det finns *asg*

Men nu ska jag försöka sysselsätta mig med något annat.....see ya

311572-59

Snart Jul

Nu är Gröten hemma...ja i stan iaf, men inte hemma i lägenheten för han är på kupan och kikar efter julklappar. Jag skulle ha åkt med ner men jag har så jävla ont i magen för tillfället...så ett kupolen fullt av hysteriska människor kändes inte direkt som en hit idag. Men han fick sällskap iaf...så han slapp tackla skiten själv image79

Julafton på Måndag, och jag har inte köpt en endaste julklapp. Jag har inte råd...det finns inte ett öre till att lägga ut på klappar åt folk. Det känns röv...riktigt jävla röv om jag ska vara helt ärlig. Men vad ska jag göra...jag kan ju inte direkt trolla fram en massa pengar. Jag får försöka vara extra trevlig mot folk istället..som kompensation...haha.
Själv vet jag helt klart vilken min bästa julklapp för i år blir....och det är att jag får fira den med folk jag mår bra av att ha i min närhet. Det är inte alla som har den turen, det finns massvis med folk som inte har någon alls att fira med. Så helt klart att jag känner mig bortskämd i den bemärkelsen, men jag tänker njuta av det iaf.

Nu ska jag plocka ur disken ur diskstället...diska det lilla som står i diskhon. Sen ska jag nog sätta mig i soffan en sväng och se om min magvärk släpper. Har tagit två piller..men det molar ändå...dock inte lika mycket som imorse..men tillräckligt mycket för att det ska vara irriterande. Det här är en del jag inte gillar med att vara tjej *muttrar*

311572-59

image21

Prestationsångest

Jag är fanimej helt jävla otrolig, jag får panik över en sån simpel grej som att städa...helt sjukt.

Gröt är ju som bekant borta på jobb och skulle ha kommit hem imorgon, dock så kommer han tidigare...han kommer redan ikväll och jag är som ett barn på julafton. Glad alltså....jag längtar ju. Eftersom han varit borta och slitit hela veckan så har jag ju tagit det som min uppgift att dona i ordning hemmet...eftersom vi fått hem ett nytt bord som gjorde allt så mycket enklare. Och så vill man ju ha det någorlunda när julen är i antågande.

Jag tycker inte att jag gjort annat än städat och plockat hela veckan. Mest kök och såna ställen som man rör till dagligen. Men ändå så känns det som att jag inte blir nöjd, jag får världens jävla prestationsångest. Ibland är det så jävla illa att jag nästan är grinfärdig..haha. Jag vill ju att det ska vara riktigt välstädat när Gröt kommer hem efter en slitig vecka på jobbet. Och det är städat....jag vet ju att han kommer att bli glad när han kommer hem, för det är stor skillnad mot när han åkte. Men i min skalle så hittar jag fel och oreda överallt...bah. Är det bara jag som fungerar så? Eller är det något allmänt hjärnspöke hos folk...eller hos oss kvinnor kanske jag skulle säga?

Hungrig är jag också, har inte ätit min middag än. En smörgås var jag dock redig nog att ta under dagen så jag har inte gått helt utan. Men nu kommer ju nästa problem. Köket är ju cleant nu...och jag är så jävla kass att jag sitter och drar mig för att käka och därmed skita ner i köket igen *skrattar*. Men jag vet ju att jag måste äta...så jag får nog fan bita i det sura äpplet...det är ju inte svårare än att jag får diska när jag ätit klart....diska.....igen!!

311572-59

Sussadags

Sådär....nu har jag fått lugna ner mig litegrann

Har nyss ätit en smörgås och ska börja dra mig mot sängen. Jag ska upp hyfsat tidigt imorgon och följa med en kompis på lite ärenden. Så det vore ju ganska skönt om jag fick sova några timmar innan. Som tur är så har hon lärt sig hur svårväckt jag är..så hon kommer att ringa ända tills jag vaknar imorgon *skrattar*. Det är ju inte bara vid ett tillfälle som hon har ringt och inte fått något svar pg a att jag ligger och snarkar i godan ro. Men som sagt...nu vet hon vad som gäller..förr eller senare så vaknar jag ju.

Pratade med Gröt både på telefon och msn för en stund sedan. Han var på väg i säng efter en låååång dag, så jag anar att han kommer att sova som ett barn inatt. Imorgon så ska han äntligen få skifta lite arbetsuppgifter...så han slipper vara så jävla mycket utomhus och frysa så förbannat som han fått göra de senaste dagarna. Sen är det ju Torsdag imorgon, vilket betyder att det bara är två dagar kvar innan han är hemma hos mig igen *HappyHappy*

Gash, nu började ju Jerry Springer på tv400 också, men jag har verkligen ingen tid att kika på det, jag MÅSTE i säng och det snarast. Men det där programet är ju bara för jävla underbart. Fejk eller inte...det roar mig något så in i bomben....hoho

Men nu är det dags för sista ciggen och sen göra sig klar för sängen. Hoppas ni alla får en riktigt god natt...ja alla utom det där jävla puckot som inte kan ge fan i att snoka bland mina privata grejer.

311572-59

Breakdown

Dagen började ju bra...men sen gick ALLT fel!!

Någon har varit inne på ett av mina communitys med MITT ip-nr och bytt mitt lösen. Jag fick ett mail om att jag bytt lösenord os v..vilket jag inte hade gjort. Så nu funderar jag på att ta bort mitt konto där och på alla andra jävla konton jag har. Eftersom någon uppenbarligen kan mina lösenord *muttrar*. Men hur fan kommer man in med MITT ip-nr undrar jag?

Jag skulle ha lagat mat för länge sen, men eftersom jag suttit och tjafsat om det här...så står maten i ugnen nu. Hungrig? Ja..det svaret ska väl inte vara allt för svårt att lista ut va?

Sen är det en massa småsaker som hänt under dagens lopp. Jag känner att jag är helt jävla slut i skallen, jag vill bara lägga mig ner och grina. Fan...jag som mått så jävla bra under så lång tid nu, kunde det inte få vara så?

311572-59

Rösta sig lite ;)


image78

Loppmarknad

Jag begav mig ut i förrådet idag, det där förrådet som ligger hela 4 steg ifrån våran lägenhetsdörr..så ni kan ju förstå varför jag dragit ut så länge på det..hoho. När jag öppnade så var jag dock på väg att stänga igen dörren igen, sen jag flyttade hit så har förrådet liksom blivit beyond överfullt. Dessutom så har vi ju haft en del kartonger och annat skit som har stått i lägenheten och sett förjävlig ut, så planen var ju liksom att röja så att de också kunde få plats därute. En del av grejerna i förrådet ska ju in i lägenheten också...men det är lite halvknepigt att rensa när man i princip inte har någon yta att stå på. Men jag började idag iaf...för att få in den skit som stått i köket. Men det är långt kvar mina vänner. En del av grejerna väger ton därute och jag kunde inte flytta och greja som jag ville.

Nu funderar jag fan på om man skulle försöka sälja en del grejer på loppis eller nåt. Jag kan säkert hitta en del som jag skulle kunna göra mig av med. Det är ju synd att bara kasta bort eftersom det inte är något fel på grejerna...det är ju bara det att de liksom inte passar in någonstans längre. Det finns ingen användning för dem. Det hade varit great om det hade fungerat. Vi får inte lite småslantar och bäst av allt...vi får mer plats i förrådet.
Kläder och sånt kan jag ju iof slänga upp på Tradera, där blir det garanterat sålt. Faen sicken dunderplan.

Men tills jag får tillfälle (läs någon som hjälper mig med de tunga kartongerna) så får jag ställa små och lätta saker längst fram, så man lätt kan flytta på dem när man vill in. För som det ser ut nu...så kan vi bara drömma om en stor fin yta i mitten på förrådet, där man kan stå och plocka det man vill ha *skrattar*.



Nu har jag en lite paus för bloggande och lite kaffe, jag tog mig en liten smörgås till också för att få något i magen innan det är dags för att äta middag om ett par timmar. Jag kände att jag behövde det och det smakade förbaskat gott måste jag säga. Funderade på att ge mig på tuben med viltost...men neh..den får vänta ett tag.

Pratade en liten sväng med Gröt, de har det fan slitigt där nere. Kallt och jävligt..och nu verkar han ju vara utomhus mest hela tiden...fi fan. Men det är Onsdag idag iaf...och på Fredag är det dags för hemfärd. Jag kan ju bara gissa på hur skönt de kommer tycka att det är när de går av på Fredagen. Och jag kommer inte vara så ledsen jag heller, jag får ju hem min sambo ju!!  image85

Men nu ska jag läsa lite nyheter och sen ska jag ge mig på köket igen...för 374546:e ggn den här veckan.

Till sist...en liten hälsning till systeryster också....BÖRJA BLOGGA!! Gå in på blogg.se och registrera dig..din lillasyster vill ju hålla lite koll på er image79
311572-59

Das Boot Part I ( In da hytt)

När jag äntligen fick tummen ur och tömde min kamera så såg jag att det inte var så många av de bilder jag tagit...som blev bra nog att slänga upp (*surar lite*). Var det inte suddigt så var det något annat. Men här får ni iaf ett par av bilderna från hytten. Sen har syster några som jag vill ha...från Mustashspelningen. Jag sitter också och tummar på ett par bilder där jag och min kära systeryster fördriver lite tid med att göra oss så mycket snyggare än vad vi egentligen är *asg*.

image83

Ett litet smakprov som sagt

311572-59

*FÖRBANNAD*

Gaah....vilka jävla jubelidioter det finns *spottar och svär*

Är på väg i säng inom en snar framtid och sitter som vanligt här och surfar runt en stund innan. Läser mina favvobloggar och svarar på lite inlägg och mail. Halkar över den där berömde bloggen igen och hittar bland läsarkommentarerna något som gjorde mig heligt jävla förbannad.

Det pågick tydligen någon debatt om bra och mindre "bra" arbeten. Ja..sånt där jävla klasstjafs ni vet. "Vi som har högt betalda jobb är så mycket bättre än er som sitter på ICA", den stilen *morrar*. Men det var inte just det som fick mig att gå i taket även om det är ett förbannat skevt resonemang eftersom man fan gott och väl kan trivas förbannat bra i en kassa på ICA likväl som man kan vantrivas as hell på någon högt uppsatt position inom något fint och jättetjusigt företag.

När ICA var avhandlat så gled det in på äldrevården, ett yrke som enligt mig inte betalar sig så bra som det faktiskt borde med tanke på vilken insats man faktiskt gör. Men what ever...att jobba inom omsorgen överhuvudtaget är ju ett "lågstatusyrke" tydligen. En av pissfittorna (rent ut sagt) som gett sig in i debatten häver helt iskallt ur sig att "hon ser ner på folk som arbetar inom äldrevården (?!), det fanns ju en anledning till att de arbetade där. Hade de stått i och pluggat så hade de fått ett bättre och högre betalt arbete!!!"

Maken till brist på empati har jag nog fan aldrig sett tidigare. Vad menar hon, ska vi bara skita i våra äldre och låta dem ligga där och tyna bort i sin ensamhet? Varje människa har ett värde....och rätten till att leva ett skäligt liv tills den dagen man tar sitt sista andetag. Vad vill hon ska hända med hennes mor/farföräldrar när de blir såpass gamla att de inte klarar sig helt på egen hand? Tappar dem människovärdet i hennes ögon då? Vill hon inte att de ska få den omsorg och omvårdnad som de förtjänar?

Men ja hon har rätt  i en sak, att det finns en anledning till att man arbetar inom äldreomsorgen. Och den anledning är väl att man trivs. Att man tycker om att arbeta med och för människor. Att man bryr sig om sina medmänniskor!!!

Blää...jag blev så jävla irriterad så det här inlägget blev väl bara en jävla smörja av dravel. Men det svider tamejfan när man ser att folk har en så jävla taskig människosyn...FI FAN!!!



I övrigt så har Dampe varit här en sväng under kvällen. Hon skickade sms vid 21-tiden och hade tråkigt. Så jag sa att det bara var att komma förbi en sväng och fördriva lite tid. Det var ju faktiskt ganska länge sedan vi bara spontanumgicks sådär..haha. De senaste ggrna hon kommit hem till stan så har hon ju bara varit hemma i någon dag och då har det väl inte funnits så mycket tid att träffas. Det var trevligt med lite sällskap på kvällskvisten iaf, även om hon inte blev här så jättelänge. Drack kaffe gjorde vi också..fy på oss. Men jag är så trötter efter det här senaste dygnet så jag kommer nog att snarka så fort jag lägger ner huvudet på kudden iaf.

Precis när Dampe stängt dörren efter sig så ringer Gröt (*sakna*), han hade kommit tillbaks till vandrarhemmet han bor på och var väl så smått på väg i säng. Han hade tydligen skrivit till mig på msn men jag hade ju fullt upp med att vara social i soffan så jag hade inte sett det. Det blev inget jättelångt samtal, men jag fick höra hans röst en sväng iaf. Det kanske kan tyckas fånigt, men jag tycker det känns skönt att få säga godnatt och sådär innan man lägger sig...när han är borta sådär pass lång tid. Man gör ju det när man lägger sig hemma menar jag.

Och sängen, det blir min nästa destination för ikväll också. Jag har bara nån sida kvar att kolla in men sen är det dags att "få lock för ögonen" *asg*

311572-59

Min näsa är röd

Tvi vale vad kallt det är ute, det riktigt biter i skinnet *burr*

Jag tog en snabb sväng upp till affärn för att inhandla lite mjölk och ödlemat. Det tog ju slut idag så det var lika bra att fylla på med nytt på en gång. Hemköp har faktiskt rätt bra standard på sina grönsaker, vi handlar hellre där än på Ica Maxi faktiskt. Ödlorna verkar också nöjda så då är väl allt som det ska vara antar jag?

Har pratat med Far en sväng idag också, han befann sig mitt ute i skogen på jobb. Rätt coolt...han har arbetat inom samma bransch sen han började jobba. Hur många gör det i dagens läge? Vi har nog inte riktigt samma syn på det där med arbete som våra föräldrars generation har. Men det är imponerande. Hur som...allt var bra med farsgubben, det känns riktigt bra att vi tagit upp kontakten igen...det kom inte en dag för tidigt!!

Har pratat med Gröt ett par ggr också, stackarn står flaggvakt därnere och håller på att frysa häcken av sig. Sen kommer jag här och gnäller över min lilla snabbrepa tvärs över ghettot, fy skäms på mig!! Jag avundas honom inte vill jag lova. Och hade han varit närmre hem så hade jag nog sprungit dit och värmt honom lite.

Nu sitter jag och lyssnar på hockeyradio, första matchen efter det lilla uppehållet för landslagslekar. Mora möter Timrå och jag vettifan vad den här matchen ska ta för utveckling. Det här är en sån match som kan sluta hur som helst. Skulle kunna tippa på att det kommer att bli en ganska jämn strid på kniven.

Medans jag ändå sitter här så tänkte jag att jag kanske skulle ta tag i de där bilderna från kryssningarna. Men först ska jag ta mig något att äta. Det får bli fiskpinnar och potatismos idag, köttfärsgrejen får jag ta imorgon för jag har verkligen ingen ork att ställa mig och laga något som tar nästan två timmar att få klart. Och skala potatis är inget jag direkt känner något sug efter just nu. Fiskpinnar går snabbt och smidigt och det passar alldeles utmärkt ikväll.

Laters

311572-59

Se Hela :D


Skaffa dig ett liv

Jag tror inte att jag behöver nämna vilken blogg jag menar i det här inlägget. Av någon anledning så verkar de flesta som finner bloggar intressanta....ha hittat just denna blogg. Frågan är bara hur den blivit så "stor"?!


Jag kan svara helt ärligt att jag inte har det minsta gemensamt med den person som skriver just den här bloggen. Vi lever så olika liv som man bara kan. Jag delar heller inte dennes åsikter...på många punkter alls. Jag tycker to m att personen ifråga är ganska....hm....blåst!! Men det var inte det jag ville säga med det här inlägget..utan jag funderar lite på ett litet fenomen/mönster som man lätt halkar över i bloggar likt den jag har i åtanke for now.

Läser man kommentarerna i den här bloggen så är dem uppdelade i två läger. Ett gäng som kritiserar och ifrågasätter..kanske inte alltid på bästa eller mest diplomatiska sätt..but still. Nästa gäng försvarar bloggaren med näbbar och klor..helst båda på en och samma gång. Det är inte allt för sällan som "kritikerna" får höra att de minsann ska skaffa sig egna liv att bekymra sig om, istället för att sitta där och ifrågasätta eller to m skälla lite på den som skrivit i bloggen. Det är nu jag börjar fundera.

1. Den här hopen som har tagit på sig som uppgift att slåss för just denna bloggare, de måste ju ägna lika mycket tid (om inte mer) till att läsa den här bloggen (plus hålla reda på när någon tagit sig friheten att skriva något i form av kritik)..som den läsare som väljer att ifrågasätta det som står. Där känns det som att det eviga tjatet om att skaffa sig ett liv...liksom faller en aning. Dessutom så hade det väl varit förfärligt träligt att skriva en blogg om man inte har en endaste liten läsare?

2. När det inte fungerar med att be folk att skaffa sig egna liv då tar vi till nästa grej. Du måste vara avundsjuk(?!). Jovisst är det så, så fort jag anser att mina åsikter skiljer sig från någon annans...och har mage att tala om att så är fallet...ja då är jag avis. För varje gång jag yttrar "Nej jag håller inte med dig"..så innebär det att jag blottar min rena och skära avundsjuka...jag vill ju så gärna tycka precis som du. 

Väljer man att skriva öppet om sina åsikter så får man faktiskt finna sig i att folk reagerar, och att folk reagerar åt båda håll. Man kan inte räkna med att alla kommer att nicka instämmande och rosa dig i allt du skriver. I det här fallet så måste jag dock säga att bloggaren hanterar kritiken bättre än många av hennes läsare. All cred för det även om jag som sagt inte har så mycket till övers för människan som skriver bloggen. Men jag läser ändå..och ja ibland kan man fan fråga sig varför ;)

311572-59

 

Rise & Shine

Det blev pyttsan för mig det där med att sova tills klockan blev 10 idag. Jag vaknade för 20 minuter sedan och kunde omöjligtvis somna om. Jag begriper inte det där, antingen är jag tvärdöd och man får nästintill lov att använda slägga för att jag ska få upp mina ögon. Eller så blir det såna här jävla skumgrejer, att jag vaknar tidigt (i min mening) och är hur "pigg" som helst. Pigg i den bemärkelsen att jag inte kan somna om, inte att jag är strålande glad och skuttar omkring i lägenheten med det stora leendet. Känns lagom stimulerande med tanke på hur bra jag har sovit inatt och hur mycket jag egentligen borde få gjort under dagen. Men jag får försöka tänka bort tröttheten som med all säkerhet kommer att slänga sig över mig med våldsam kraft framåt lunch. Kan ju inte gärna dopa mig med för mycket kaffe heller med tanke på nattens bravader på dass. Well well..done this before!!

Nu är det ju inte så att jag tänker börja härja runt här riktigt än. Först ska jag minsann sitta här och äta min frukost i lugn och ro. Hade först en tanke på om jag skulle skicka ett sms till Gröt, men sen kom jag ju på att han skulle få lite sovmorgon idag och jag vet ju inte hur lång den kunde tänkas bli..så jag håller mig tills han ringer mig efter 10 där någon gång.

Jag kanske skulle ta och börja rota lite i min andra dator nu? Jag menar, det låter ju inte särskilt mycket så ingen av grannarna kan ju irritera sig på att jag stökar runt för mycket. Visserligen så är det ju fullt legalt att börja föra liv vid den här tiden, men jag vet ju själv hur happy jag är när grannarna drar igång storstädningen klockan 8 på morgonen. Faaast, nu kanske jag inte ska säga för mycket om min dator och dess ljudnivå...med tanke på att jag trodde att vi hade fått ett reaplan i vardagsrummet när jag startade upp den igår kväll....bah.

Frukosten smakade mums i magen, jag tog skinkost (mjukost) på smörgåsen istället för den vanliga hushållsosten. Jag funderar faktiskt på om jag ska ta mig en smörgås till, det här var ju riktigt mums ju. Men mitt ovanliga begär efter smörgås nr 2 såhär på morgonen (är ju ingen frukostmänniska i grund) kan ju lika gärna bero på att jag får stå och sniffa på de där ljuvliga saffransbullarna som Gröts mamms har bakat. De ligger på micron och bara luktar "kom och ät oss". Jag måste nog slänga dem i frysen illa kvickt...annars tar dem slut innan veckans ens hunnit in på hälften.

Neh, en smörgås till får det bli. Sen ska jag klia mig i skallen ett tag medans jag funderar på vart/när/hur jag ska få igång den här dagen.

311572-59

Spyan from hell :(

Jag har spyfobi, jag gråter varenda gång jag känner den minsta tillstymmelse till att må illa.

Jag anade ingenting när jag i godan ro bäddade ner mig i den för tillfället enorma sängen. Jag bullade upp min kuddarna och drog upp täcket så långt det bara gick. Jag hann to m somna i nån timme...innan det var dags. Jag vaknade av att hela sängen snurrade och jag riktigt kände hur illamåendet kom rusandes. Att säga att jag fick panik vore en underdrift. Nu var jag dock rådig nog att inte ligga kvar i sängen och försöka svälja bort skiten. Utan jag steppade yrt iväg in på toaletten. Det var nog det smartaste jag gjort på bra länge, om jag legat kvar i sängen så kan man nog lungt säga att golven hade varit i större behov av att skuras..än vad de någonsin varit förut.

Vad som hände på toaletten kan ni säkert lista ut. Vart fan kom det där ifrån nu då? Jag har ju inte känt något som helst under kvällen. Jag börjar dock fundera på om min smått överdrivna konsumtion av svartpeppar kan ha något med saken att göra? Min mage är ju inget större fan av kryddor....även om jag själv älskar det. Jag käkade ju en av matlådorna med spagetti och köttfärsås ( Ja jag vet Gröt..jag är lat..haha)  som vi hade i frysen och var väl inte direkt snål med pepparn.

Jag satt kvar en bra stund på toalettgolvet, nästan som paralyserad. Om jag rörde mig så kunde det ju hända att jag började må illa igen (jajks..jag är verkligen usel på det där). Till slut så lommade jag tillbaks in till sängen, men jag tog en liten omväg förbi kylskåpet först. Mot alla mina smaklökars principer så drack jag faktiskt 3 hela klunkar med ren mjölk. Även om jag tycker att smaken är smått spyframkallande så ska ju mjölk ha en viss mildrande effekt på magar som protesterar mot för mycket svartpeppar. Väl i sängen så kunde jag ju givetvis inte somna, jag tror jag gav det nästan 2 timmar...sen gav jag upp och nu sitter jag här. Jag har dock släpat med mig täcke ut i soffan...så nu tänker jag bädda ner mig där och hoppas på att ödlorna inte är allt för pigga när de vaknar kl 8, för jag hade nämligen tänkt sova tills Gröt ringer!!

F ö så saknar jag honom som attan, så jag snor nog med mig hans kudde när jag lägger mig på soffan ♥

311572-59

*Pust*

Det blev en lång dag idag

Gröt ringe och väckte mig strax före 10:30 (om jag inte minns fel), jag hade ju faktiskt "beställt" väckning vid den tiden. Men som det kändes då så hade jag kunnat sova ett par timmar till. Men det gjorde jag faktiskt inte även om jag låg kvar i sängen ett tag innan jag klev upp. Ett bra tag faktiskt...jag låg och läste lite för ovanlighetens skull. Min rygg kändes helt paj så jag kände att jag ville ligga kvar och "Sträcka på ryggen lite"  image79

Runt 13-tiden så fick jag sms av Dampe som tröttnat på pluggandet och ville ha lite kaffe. Hon är ju hemma i stan nu och kommer så att bli fram tills i Januari någon gång. Så nu hinner vi dricka en maaassa kaffe innan hon beger sig tillbaks till gnällbältet. Jag laddade bryggaren och precis när jag tryckte på knappen så ringde hon på dörren. Snacka timing. Hennes besök var väl som det brukar, en massa kaffe, babbel och cigg ute i kylan. Men det funkar, och sen var det ju inte så fasligt jättekallt under dagen idag. Iaf inte som det kändes.

När Dampe åkte hem för att återgå till skolböckerna så tog jag tag i dagens röjande. Jag började med köket som såg ut som ett bombnedslag. Grejer överallt och lite till. Det står iof en hel del där nu också, men det ska in i förrådet sen och jag har försökt samla så mycket som det går på ett och samma ställe. Det börjar iaf ta sig här hemma nu och det känns helt underbart image80

Jag har skruvat ihop en av två datastolar också och det gick finemang. Jag hade förväntat mig att det skulle strula i vanlig ordning. Det är alltid något skruvhål som inte sitter där det ska eller nån skruv som inte är gängad ordentligt. Men icke...för första ggn i hela mitt liv (neh jag överdriver inte) så har jag monterat ihop något utan att bli halvtokig på vägen. Dessutom så var stolen förbannat skön att sitta i. Så imorgon så blir det att fixa ihop Gröts stol..så han slipper sitta i sin gamla sletna och snea när han kommer hem.

Jag har alltså hunnit göra en hel del nytta idag och det känns i min rygg vill jag lova. Så det blir ett långt varmt bad imorgon innan jag sätter igång med några sysslor. Badade idag också, men det blev en liten snabbis på kvällen innan jag fixade ihop lite mat och kikade lite tv. Appropå tv..så ska jag nog återvända till den alldeles snart igen.



Gröt ringde nyss och var i färd med att göra sig klar för natten. Jag saknar som attan, men det är som vanligt när det börjar bli kväll och allt lugnar ner sig. Jag saknar ju på dagarna också givetvis men då har man ju saker att sysselsätta sig med och man funderar inte lika mycket. Det är ju när det blir mörkt och tyst som man verkligen känner hur tomt det är. För att inte tala om sängen...den är ju enorm när man ska sova ensam i den *skrattar*
Och det här kommer från mig som hade svårt som faen att sova bredvid andra för ett tag sen. Jag kräver ju så mycket utrymme när jag sover *harkel*. Jag har lyckats med konststycket att ramla ur en 180 bred dubbelsäng så då kan ni ju tänka er hur det ser ut när jag ligger och sussar.

Nu ska jag dock slänga mig i soffan igen, men först ska jag nog göra ett till försök med min stationära dator. Jag startade upp den för första ggn på länge idag. Faen det lät som ett helt reaplan. Jag är ju inte van vid datorer som låter längre, Gröt har ju inte haft någon annan än sin bärbara igång heller på ett tag nu..och de låter ju i princip ingenting. Hur som så fick jag panik på ljudet och stängde av den igen. Men...jag behöver lite mer utrymme på den bärbara så det skulle vara skönt om jag kunde slänga över lite på den andra. Vi får se om jag orkar...det kan hända att jag stänger av skiten lika snabbt igen och tar tag i det där någon annan dag, när jag har tålamod till det.

Men något som är säkert är iaf...att det är färdigskrivet här för tillfället. Blir mer blogg imorgon och med lite tur så har jag orkat fixa bilderna från mina kryssningar för en dryg vecka sen. Men jag lovar ingenting bestämt..så ni får hålla utkik image79

311572-59

Pretty Please ;)


image78

250 cm och helt underbart

Nu äntligen så har vi hämtat hem databordet. Det är inte 100% färdigt än, det ska på lite grå lackfärg men det tar vi senare. Tills dess så kör vi med vaxduk på så vi inte sliter på grundfärgen för mycket. Det här gjorde du bra Gröt..du och din far :P. Jag har ju inte gjort i princip någonting på det...men njuter av det..det gör jag :D

Gröt åker snart och jobbar...så det börjar bli dags för sängen för båda två. Men jag skriver säkerligen mer blogg imöra..när jag trixat klart för dagen här hemma. Det är så smått kaos här nu..minst sagt.

Nattens

311572-59

Det var inget Beverly Hills

Det var inget Beverly Hills klockan 6 imorse, men det kändes som att det kunde kvitta faktiskt. Jag la mig dock i soffan och försökte somna men det gick inget vidare. Så det blev att surfa runt en liten stund på sidor som jag inte ens minns längre. Allt för att jag skulle bli trött igen. Nog för att jag vill vara uppe i någorlunda tid...men kl 6 (?!?!) när man inte behöver!!?

Runt 7 så bestämde jag mig för att jag skulle göra ett nytt försök i sängen istället. Jag hade ju väckning vid 10 så det kändes ganska riskfritt att lägga sig där. Och somnade det gjorde jag ganska bums..och det kändes som att de där 3 timmarna inte var längre än 5 minuter. Men upp klev jag...och tog mig ända bort till soffan. Är fortfarande helt matt i kroppen och har inte ork till någonting i princip. Jag har legat under två filtar i soffan och ändå frusit. Då är det något knas...eftersom jag allt som oftast brukar gnälla om att det blir för varmt. Halsen har dock gett med sig lite, men den är inte helt bra.

Gröt är på väg hemåt från jobbet, nu är han ledig i helgen iaf. Usch jag hade velat storstädat så han kom hem till ett fint hem. Men...jag orkar bara inte. Jag har bara småplockat litegrann och tagit bort det värsta, så det går iaf att gå in i lägenheten utan att få spatt. Borde ha plockat fram dammsugaren...de här lägenheterna är grymma på att samla damm. Det känns som att dammråttorna skrattar en rakt upp i ansiktet när man kommer med snabeldraken, som om de tänkte att de minsann snart är tillbaka iaf. Det är så torr luft...så dammet kommer på en gång.

Jag har ingen aning om vad kvällen har att bjuda på. Till och börja med så ska väl Gröt få komma hem, sen får vi ta det därifrån. Men ska jag må såhär så vet jag inte om jag har någon ork att hitta på något större. Att ligga i soffan och mysa hade fungerat för mig faktiskt. Det får visa sig vad vi hittar på. Det är väl Sci-Fi Friday som vanligt kan jag anta och då är det väl iaf ett program som jag vill se [Eureka].

Nu ska jag dra på mig mina filtar igen *huttrar*

311572-59

Jag skämtade

Jag såg klart insider igår, och fick med mig Gröt som sällskap. Så jag behövde inte smyga in efter honom och slå i mina smalben i sängkanten pg a att mitt mörkerseende är lika med noll. Orkar inte skriva något om programet just nu, men gash...jag blev förbannad både en och 100 ggr. Mer om det sedan...kanske.

Hur som, när vi gått och lagt oss så skämtade jag lite om att jag skulle gå upp tillsammans med honom också. Klockan 4 på morgonen..helt befängt. Jag insåg det ganska kvickt och sa att jag skulle vara uppe till 6 iaf och kika på Beverly Hills (har inte ens en aning om det fortfarande sänds vid den tiden). Det här var ju iof också ett skämt..både jag och Gröt vet precis hur borta jag är vid den tiden. När han varit in och sagt hej då innan han åker till jobbet...så har jag hunnit somna om innan han ens lämnat rummet. Men här sitter jag nu och det är bara några få minuter kvar innan klockan slår 06:00. Jag somnade visserligen om ganska snabbt efter att han hade gått, men vaknade lika snabbt igen. Sen ville det inte mer..jag bara vred och vred och vred...så nu gav jag upp och förflyttade mig till soffan. Tv'n står på och jag ska lägga mig ner och hoppas på att jag lyckas somna...och sova tills Gröt ringer och väcker mig vid 10.

311572-59

Bloggsurf

Jag har samtidigt som jag följt både lyxfällan och efterlyst surfat runt på lite olika bloggar. Jag törstar efter fler att läsa. Inte för att de jag redan har som favoriter...inte duger. Men jag tror att jag har utvecklat något slags beroende att "snoka" i andras liv. Är det bara jag som tycker det är fruktansvärt intressant att i både bild och ord följa en annan människas vardag? Jag ser att det finns flera som spottar och svär över bloggar som tar upp allt det där vanliga som man gör under en dag. När folk pratar om sin dag på jobbet, sina barn eller bara helt enkelt att de minsann hittat en sån snygg kjol på tradera. Jag kan inte sälla mig till den skaran, jag älskar dessa bloggar där folk visar hur folk är mest. Det är ju liksom alltid skojigare att läsa om något som man kan relatera till själv.

Något annat jag blivit heltorsk på, är att kika in hur folk bor. Jag jublar högt när jag stöter på bloggar/hemsidor där man har en liten kategori ämnat för hemmet och inredning. Man får om inte annat lite inspiration och när man läser bloggen så kan man liksom se framför sig hur det ser ut i bloggarens omgivning. Efit är också något som jag kan tycka vara lite skoj att kika på. Jag har själv varit med där en gång i tiden och funderar på att skriva upp mig på listan igen. Efit går ut på att man under ett speciellt datum (finns på deras hemsida) tar ett foto i timmen och sedan laddar man upp det på sin blogg/hemsida för oss andra att följa. Frågan är bara hur mina dagar skulle se ut just nu *skrattar*. Men jag vill minnas att det faktiskt var ganska skoj att hålla på med det där. MEN ibland var det förbaskat svårt att verkligen komma ihåg att knäppa det där fotot varje timme.

Jag har via ett mail fått önskemål om att jag ska förändra min blogg så den blir lite mer julig. Och ja, jag har haft funderingar på det. Jag har to m satt mig i photoshop och försökt få till något. Men jag har inte haft någon som helst inspiration så det har mest blivit blaj av alltihop. Men vem vet..det är en liten stund kvar till jul så det kan hända att det dyker upp något lite senare.



I övrigt så har kvällen varit superlugn. Jag har nog aldrig tittat på så mycket tv på en och samma dag som jag gjort idag. Men det har ju sina naturliga förklaringar. Dock så har jag lyckats tvätta en maskin kläder och även fått bort den lilla disken som stod i köket (och fixat ny tills imorgon). Det var ungefär det jag orkade med för idag.

Gröten är på väg hem från julbordet och jag tänkte se Insider (som jag nämde tidigare), sen blir det nog sängen för mig. Gröten kryper nog ner så fort han kommer hem skulle jag tro eftersom han ska upp och jobba sådär übertidigt imorgon igen. Jag skulle iof också kunna slänga mig i sängen med honom, men jag är grymt sugen på att se just det här avsnittet. Så jag får smyga in lite senare och krama lite på honom innan jag somnar.

Hoppas ni haft en fin Lucia....min har varit mest snorig, men jag har klarat mig fint ändå :D

311572-59


Gillar du min blogg?



image78

Snorig Lucia

Lucia idag då, men det blir inget speciellt för min del. Jag är fortfarande snorig och eländig, hela min dag har spenderats framför värdelösa tv-program. Men en positiv sak med det hela är att jag bara har rökt 2 hela cigg på hela dagen. Halsen gör ont och det är svinkallt på balkongen, då röker man inte förräns suget börjar bli riktigt jobbigt.

image77Gröt är på väg och ska åka på julbord med jobbet nu. Lagom stressigt eftersom han kom hem för bara någon timme sedan. Men o andra sidan så var det väl tur att han ändå hade såpass med tid på sig innan det var dags att åka igen. Hade det strulat en massa på jobbet så hade han lätt kunnat bli senare hem än vad han var. Julbordet börjar vid 18-tiden så det är väl snart dags att han beger sig. Vi får hoppas att maten smakar mums :D

Själv ska jag fortsätta mitt tv-tittande, som tur är så sänds det ju iaf lite mer intressanta program nu framåt kvällen. Jag har iaf spikat att jag ska se kvällens Insider. Om jag inte minns helt fel så ska det handla om en tjej vars pojkvän och far till hennes blivande barn...smittade henne med HIV. Det är mycket snack om sådant just nu. Att HIV-smittade tiger om sin sjukdom och för smittan vidare. Helt sjukt enligt mig. Vet man om att man har en dödlig smitta så utsätter man väl inte andra för risken? Det ska bli ett intressant program, och jag kommer säkert ha en och annan synpunkt på ämnet när jag sett inslaget.

Nu ska jag dock krama Gröten hej då, sen blir det att bylsa på sig vinterkläderna och ut på balkongen för den 3:e ciggen för idag.

311572-59

Tidig i säng

Hör och häpna...jag är på väg i säng redan nu. Klockan har inte ens hunnit fram till 22 och jag är redan med en fot på väg in i sovrummet. Det händer inte ofta kan jag lova. Jag är en nattmänniska av stora mått och är sällan i säng före 2...och vid den tiden lägger jag mig oftast om jag ska upp dagen efter. Lika bra att passa på att leta reda på sängen tidigt när man väl känner att det faktiskt skulle vara förbannat skönt att sova.

Jag är inte riktigt kry så jag antar att min tidiga sänggång beror på det. Jag är fortfarande übermatt i kroppen och skallen känns som om den väger flera ton. Gröt är också dödens trött efter jobb...och så ska han upp miss i nassen igen för att jobba. Så då tar vi chansen och kryper ner samtidigt. Ofta när han jobbar och ska upp tidigt så kommer jag inte i säng förräns någon timme efter honom. Det är lite trist, för det är ju mycket trevligare att lägga sig tillsammans *tycka*

Imorgon hoppas jag att jag mår lite bättre, så jag kan tvätta lite mer kläder och ta reda på allt det där som inte blev gjort idag. Så våldsamt mycket är det visserligen inte ,men det är lika bra att få det gjort INNAN det blir mycket. Eftersom jag lägger mig redan nu så blir det nog inga problem att komma upp imorgon heller. Under förutsättning att jag inte fått feber eller något sådant strunt. Men det ska jag ju inte få...eller hur?

Neh...Off I go....snarkdags

Och btw systeryster...nu har jag iaf en låt av Covenant hemma, gissa vilken ;)

311572-59

Krasslig

image76Gröt ringde och väckte mig vid 10-tiden idag och jag klev ur sängen så snart vi hade pratat klart. Men jag har inte riktigt kommit igång. Jag har huvudvärk och känner mig helt tom i kroppen. Det känns som om jag inte hade ätit på ett par dagar, trots att jag ätit både frukost och något "lunchliknande". Det känns som det brukar kännas när det är feber på gång.

Jag har inte känt mig riktigt pigg sen jag kom hem från mina kryssningar. Jag antar att min kropp blev lite trött av allt det där och immunförsvaret sänktes en aning. Har haft ont i halsen i ett par dagar och nu verkar resten komma efter. Jag hoppas bara att jag slipper den där förbannade febern...jag hatar att ha feber.

Jag funderar på att lägga mig på soffan en liten stund, för att se om jag får lite mer krafter. Annars är det väl bara att knapra massa vitaminer och hoppas på att det ger med sig inom någon dag.

Så, vila en liten kort sväng då. Sen borde jag försöka ta reda på lite plock här hemma. Gröten kanske kommer hem ikväll också ( *happy*), och då är det ju trevligt om jag hunnit plocka reda på lite grann iaf :D

311572-59

Det ringde på dörren

Gröt åkte ju (som jag nämde i förra inlägget) och jobbade tidigt imorse. Han skulle köra minst en dag till och därmed inte vara hemma förräns på Torsdag (med lite tur). Man kan inte påstå att jag var så superlycklig över det faktum att han försvinner i flera dagar igen. Förra veckan var han ju borta ända tills på Onsdagkväll.

image75Han ringde hem under kvällen och muttrade lite över att han kommer att vara i Sthlm hela nästa vecka. Baaah, en hel vecka utan Gröt. Självklart så fattar jag väl att han behövs på jobbet, men det är faktiskt lite smådrygt när han ska vara borta så länge. Och självklart så finns det de som har det värre...som knappt träffar sina sambos/män/pojkvänner pg a jobb. Men jag hävdar ändå min rätt och sakna honom as hell när han ska åka bort sådär många dagar i rad. De första dagarna brukar iof gå ganska bra, men på slutet så blir det allt bökigare att vara ifrån honom. Men det är väl så det ska vara...att man SKA sakna den man älskar när man inte fått träffas på ett tag.

Hur som...någonstans mellan det här samtalet och ett lite senare samtal så hade han lyckats köra fast med lastbilen. Så han skulle pula lite med det och sedan ringa upp igen. Jag hann dock före med ett sms när jag tyckte att det dröjde för länge (hihi). Han ringde upp och sa att han var på väg till den plats där han skulle sova, det hade strulat ännu mer med bilen och han kunde inte göra något mer åt det förräns imorgon. Vi pratade en liten stund och sa sedan att han skulle ringa när han kommit fram så jag fick säga godnatt till honom.

Det gick någon timme....sen ringde det på dörren!!!!

Gröt är hemma över natten....och Maria är superglad :D

311572-59

3 i 1 (Lååångt inlägg)

♥  Jag har inget leg (Das Boot-kryssningen)
♥  Till havs 2.0 ( Ålands-kryss)
♥  Home Sweet Home



♥  Jag har inget leg (Das Boot-kryssningen) 6/12 - 7/12 - 07

Uppstigning strax efter 9 på morgonen, jag var trött som få eftersom jag inte sovit direkt något alls under natten. Men det var bara att pallra sig upp. Bussen skulle ju gå vid 13:40 och det var maaaassor som skulle hinnas göras innan dess. Väckte systeryster och sen vart det snabb frukost och cigg. Kvällen innan hade vi bestämt oss för att vänta med hårfärgning vilket vi bittert ångrade nu (eller iaf jag). Men det vara bara att bita i det sura äpplet och i med färgen. Systers hår blev ju svart...mitt blev bara(?!?!) konstigt. Jag hade nog mer färg på händer och under naglar än vad jag hade i håret. Hur som haver så lyckades vi färga håret, packa, röka, dricka kaffe och knalla förbi kupolen för att hämta ut pengar. Vi var nere vid bussterminalen i god tid för att hinna med bussen. När vi kom ner så fick vi reda på att Siljas bussar inte har någon gate...utan de stannar vid en hållplats utanför, eller åker in och tar en gate som är ledig för tillfället. Det är med andra ord inte så jädrans lätt att veta om eller vart bussen kommer. SysterYster konstaterade att nu kommer det att skita sig, det var hon alldeles säker på. Och det gjorde det...när vi stod och väntade på bussen så såg vi hur den kom utrullandes från terminalen..utan oss!! Syster knallade in till informationsdisken och de ringde upp bussbolaget och fick dem att vända om igen. Det var tydligen inte första ggn det här hade hänt. Bussen kunde inte ha hunnit långt för strax efter att damen i infodisken hade lagt på luren så kom busschaffisen utstormandes och var überilsk över att vi inte varit på plats. WTF...om de hade kunnat annonsera vart fan de hade tänkt och stanna så kanske det hade varit lite mindre bökigt. Vi masade oss iaf på bussen medans chaffisen muttrade och svor, det såg ut att bli en trevlig resa ner till Sthlm *skrattar*

Trots våran lilla eskapad i Borlänge så hann bussen ner i tid, med ganska god marginal. Vi knallade upp och hämtade ut våra boardingcards så vi hade det gjort. Sen gick vi ut för att ta en cigg och ringa hem till våra gubar. Saknade min Gröt redan då, eftersom han varit borta och jobbat hela veckan. Vi fick iof en natt tillsammans innan jag åkte iväg. Det var jag massa glad för...och han också hoppas jag ;)

Efter cigg och telesamtal så knallade vi upp för att ställa oss och invänta ombordstigning. Vi behövde inte vänta länge för när vi kommit upp för rulltrapporna så började folk röra sig framåt. Vi ställde oss i massorna och det gick skapligt smidigt innan vi kommit förbi biljettkontroller os v. Väl på båten så tog vi en cigg till innan vi gick till våran hytt. Våran plan var att göra oss lite i ordning för att sedan knalla iväg till Tax-Freen. På vägen dit så gjorde vi misstaget att ta hissen upp, det var så jävla mycket folk att vi blev ståendes i hissen ett bra tag. Det stod vakter utanför som släppte in några i taget. Där kunde man snacka om tryck *puststånkstön*. Väl inne så blev syster lite nervös, hon hade ju inget leg och ville inte bli ståendes i kassan med massa priit och sen inte få handla. Innan vi åkte så var hon nervös att hon inte skulle komma på båten för att hon inte hade leg, men det gick ju alldeles utmärkt ;).  Vi fick våran sprit, öl, godis till slut iaf, trots att halva båten var där och handlade samtidigt. Så vi knallade ner till hytten igen och värmde upp lite grann. Det första bandet som skulle ses var ju Mustasch och de gick inte på förräns efter 23-tiden så vi hade ganska gott om tid på oss. Vi bestämde oss för att vi skulle gå upp och få lite mat i magen så vi inte riskerade att bli dåliga under kvällen. Inte så klyftigt att dricka på tom mage. Det fick bli en Megaburgare för 129 spänn. Låter apdyrt, men den var verkligen stor och den smakade som en riktig hamburgare ska smaka. Så den var lätt värd pengarna just då, iaf om man jämför med den övriga maten som båten hade att bjuda på.

Sen var det dags för Mustasch att äntra scenen, och vi var inte direkt ensamna om att vilja kika på just dem. Det var knökfullt och det blev en utmaning att hitta sig någonstans att ta vägen. Så det blev att tränga sig fram en sväng så att syster fick ta lite kort, sen pinnade vi iväg till ett par sittplatser och nöjde oss med att lyssna på musiken. Fanns ingen ork att stå och svettas järnet med massa hoppande galning. Sen kändes det som att båten gungade nog ändå. Efter mustasch så knallade vi runt lite på båten. Tog några vändor fram och tillbaks till hytten och fyllde på vårat drickaförråd. Andra band som tittades på under kvällen var Covenant och lite av Alice in videoland. Innan sängdags så mumsade vi i oss pyttipanna för 50-lappen. Den var välbehövlig och förbannat go att sova på. Jag har ingen direkt aning om vad klockan var när vi kom tillbaks till hytten för att sova. Men trötta var vi..och halva sällskapet (Läs syster) lät inte mig undgå precis hur bra hon sov. Det hördes kan man säga *skrattar*

Runt 11-tiden på morgonen så studsade syster ur sängen, själv var jag inte lika pigg på att stiga upp. Så när hon knallade iväg för morgonciggen så låg jag kvar och drog mig. Men till slut var det bara att rulla ur sängen och göra sig klar. Vi hade ju ett par band kvar att se innan båten kom i hamn. Vi kikade en sväng på Menticide och Dia Psalma. Efter det så blev det shopping i Tax-freen och så skulle magen fyllas med mat. Det blev den dyraste kycklingryta jag ätit. 92 spänn för ett par skopor ris och nån sörja med små kycklingbitar i. Men men, det var ju tvunget att ätas. Sen kändes det som att resterande resa bara var en väntan på att båten skulle komma i hamn. Lagom slitna och hemlängtan började sätta i. Det var ju ingen idé att fortsätta drickandet, så vi hade nog inte lika skoj som de passagerare som fortsatte sitt festande även dag 2. Men vi lyckades få tiden att gå ganska smärtfritt ändå. Och det blev egentligen inte jobbigt förräns någon halvtimme innan vi kom fram. För då var däcket där vi steg av smockfullt av folk som ville av. Ingen ventilation och sen en massa drängfulla människor som yrade omkring. Det vart en snabb rutt från båten och ner till bussen som skulle ta oss hem. Ringde hem till Gröten en snabbis och tog en cigg innan jag klev på. Nu ville jag bara hem till min egen säng. Bussresan gick snabbt trots att jag inte lyckades somna till ordentligt. Det finns nog inte ord till hur skönt det var att få komma hem till Gröt igen, faan vad jag hade saknat honom. Vi åt på Donken en sväng innan vi begav oss hem till soffan. Gröt hade en liten överraskning till mig när jag kom hem. I sovrummet vid min sida av sängen så stod det 10 röda rosor ♥ ♥ ♥!!! Han är för underbar min kära sambo!!!

Vi kikade lite tv, drack lite kaffe sen var det dags för sängen. Syster bäddade ner sig i soffan och jag kröp ner bredvid Gröt. Vi skulle ju upp igen dagen efter, för kryssning nr2 för min del. Syster hade dessutom ett tåg att passa på morgonen. Jag sov lite bättre den här natten, men kunde nog inte koppla av helt. Men jag fick iaf ligga bredvid gosen och mysa :)



♥  Till havs 2.0 ( Ålands-kryss) 8/12 - 9/12 - 07

Uppstigning tidigt igen och jag minst lika trött som innan första kryssningen. Som tur är så var i princip all packning redan gjord. Så det enda jag egentligen behövde göra var att blaska av mig, klä på mig och käka frukost. Syster knallade iväg till sitt tåg en stund innan det var dags för oss att knalla ut till våran skjuts. M & S hade ordnat bil ner till bussterminalen och det tackar vi för. Det går liksom så mycket snabbare om man slipper gå. Väl där nere så mötte vi upp resterande sällskap. Ja alla hade ju inte hunnit komma men de droppade in en efter en. Jag tror vi var runt 18-19 stycken som skulle med på resan allt som allt. Vi hann dricka en öl innan bussen började släppa på folk. Busschaffisen kollade väskorna du hade med dig på bussen så att du inte skulle ha någon alkohol med dig. Några av oss lyckades dock få med sig lite diverse drycker, något han var väl medveten om eftersom han i högtalarna bad de som smugglat på alkohol...att hälla den på insidan av läppen och inte någon annanstans.

Vi stannade för lite mat/drick/rökpaus i Heby ( har aldrig varit där någosin förr), så vi gick in och tog oss en öl på värdshuset där. Inför resterande resa så verkade inte alkoholförbudet gälla igen. Vi fick plocka med oss öl på bussen och allt var frid och fröjd. Men o andra sidan så hade ju värdshuset fått in lite pengar på att en busslast törstiga resenärer ramlat in. Så...då var det väl fritt fram att fortsätta läska på bussen sen då. Av någon anledning så kändes det som att resten av resan gick lite snabbare än tidigare. Fråga mig inte varför :D

Vi kom ner till terminalen någon timme innan vi fick gå på båten. Så satte oss ner precis vid ingången och inväntade herrn för vars skull vi åkte på den här kryssningen. Det var nämligen så att resan var planerad i ära till en herre som just fyllt 30. Han trodde att han skulle åka på kryssning tillsammans med sin dam, men ack så han bedrog sig. När han kom in på terminalen så var vi ett hyfsat stort gäng som stod där och väntade på honom. Jag tror nog att han blev lite glad ;). Gröt och M hade dessutom sett till att tejpa upp lite mindre charmerande bilder på herrn i fråga. Bl a på dörrarna in på Terminalen. Det ska ju synas att någon har fyllt år ju, i synnerhet när de blitt 30.

Efter att biljetterna blivit utdelade så knallade vi upp till vänthallarna istället. Där satte vi oss utanför gaten och väntade på att få gå ombord. Det hanns drickas någon öl och snacka lite skit innan kön började fyllas på och röra sig. Fan, det kändes som att vi fick gå en mil innan vi väl kom på båten. Och som vanligt så fotograferas man innan man kliver på båten. Jag hade planerat att göra någon ful min, men såg dagen efter att jag misslyckats kapitalt. Jag såg ju helt normal ut, det måste ju ha blivit något fel. Väl på båten så letade vi upp första bästa rökrum innan vi tog oss ner till våra hytter. Man hade inte behövt tända någon cigg när man klev in där, utan bara ställt sig och dragit in röken i luften. Rätt nasty om man tänker efter. Var faktiskt bättre på den andra båten som hade lite mer öppna ytor för rökning. Men men...det var väl bara att foga sig och hoppas på att det inte märktes lika mycket med lite öl innan för västen.

Efter att ha installerat oss i våra hytter så knallade vi upp till Tax-freen för att förse oss med lite gott. Det gick väl ett par hundralappar innan det var klart. Sen vart det ner i hytten igen för lite dricka och invänta julbordet som vi skulle äta under kvällen. Vi hade andra sittningen runt 20:30 så vi hade ju tid på oss att se oss omkring och dricka lite.

Till julbordet så hade vi reserverade bord och jag delade med bl a Gröt förstås. Jag har nog sällan ätit så mycket som jag gjorde där. Jag tog kallt i två omgångar...och sen en stor tallrik med varmt. Drack inte mer än två glas öl till maten dock. Gott var det iaf och mätt blev jag..så in i bomben. Resterande kväll så blev det party för hela slanten. Ett jäkla springande mellan hytter och nattklubbar. Men jag måste nog säga att jag på den här resan drack världens goaste drink. Kommer inte ihåg vad den hette...men det var iaf Bacardi och jordgubbar. Farligt god!!

Sällskapet hade dessutom anordnat en liten överraskning till åt födelsedagsbarnet. De försåg hans hytt med en dam av uppblåsbar natur. Så när han under natten klev in i sin hytt så satt hon så snyggt i sängen med tuttarna i vädret. I taket hängde det kondomer, det såg ut som en improviserad porrklubb därinne. Och det bästa av allt...det finns fotobevis på hela kalaset :D. Har för mig att damen döptes till Lisa iaf...men hon fick spendera hemresan i en väska.

Jag lyckades också med bedriften att tappa bort min hyttnyckel. Antingen så ramlade det ur min ficka eller så var det någon som hade långa fingrar och tog det. Hur som, vi hade ingen lust att lämna våran hytt obevakad om någon annan sprang omkring med en av våra nycklar. Så Gröt sprang ner och passade hytten medans jag ordnade nya nycklar. Det gick smidigt som tusan och det är jag glad för. Det hade inte blivit någon vidare trevlig resa om vi fått lov att spendera den i hytten hela natten. Vi hade ju iof kunnat slänga in det vi hade av värde i någon av de andra hytterna. Men nu slapp vi allt krångel och kunde bege oss upp mot barerna igen. Det blev en lååång natt med mycket dricka och en och annan liten incident. Jag tror vi somnade framåt 8-tiden på morgonen och då var jag så jävla slut att jag säkerligen inte hann ta mer än ett par andetag innan jag snarkade.

På "morgonen" så vaknade jag och mådde riktigt jävla kasst. Jag vågade knappt röra mig i sängen så jävla illa mådde jag. Jag har spyfobi och var livrädd att jag skulle vara tvungen att få springa på toa. Men det var bara att pallra sig ur sängen och se glad ut. Gröt sprang upp till Tax-freen medans jag gjorde mig i ordning, sen åkte jag upp och mötte honom där. Jag har nog inte varit sådär bakis sen jag var 15 år tror jag, men illamåendet släppte iaf efter ett tag. Efter att ha mumsat ett par pizzaslice så mådde jag faktiskt hyfsat bra, rätt trött i kroppen dock...men jag är glad så länge jag slipper vara spysjuk. Resten av resan var rätt lugn. Vi rafsade ihop det vi hade i hytten och vilade lite innan båten la till i Sthlm igen. Nu var det bara bussresan kvar.

Bussresan hem kändes som en hel jävla evighet. Den gick inte alls lika snabb som den efter min första kryssning. Men o andra sidan så var jag ju klasser mer bakis den här ggn. Jag försökte sova men var det inte sätet som gav mig träsmak i arslet så var det någon som babblade så det inte gick att koppla av. Vi fick en liten paus någonstans på vägen (minns inte var), så där gick jag in och tog en smörgås för att få lite i magen. Ville inte äta något mer eftersom vi bestämt att vi skulle bestämma pizza när vi kom hem. Sista biten hann jag dock somna till lite, och som vanligt när man sover som skönast..så måste man vakna. Men det var förbaskat skönt att vara tillbaks hemma.

Gröts mor kom och mötte upp oss på stationen, hon var redan där när vi kom in med bussen. Så det var bara att knalla till bilen och lassa in väskorna. Vi hade med oss S & M i bilen och de släpptes av innan vi slutligen kom hem till vårat kära ghetto. Vi fick skjuts ända fram till porten så vi slapp gå så långt med all packning. En snabb cigg och lite prat med Gröts mor innan vi kånkade oss upp för trapporna och in i lägenheten. Gaah..sällan har det varit så skönt att kliva innaför dessa dörrar. Pizzan ringde vi efter ganska omedelbums. Sen blev det lite ligga soffa innan vi utmattade kravlade oss i säng. Jag tror nog att vi somnade ganska ovaggade båda två :D



♥  Home Sweet Home

Underbart att vakna hemma, sov massa länge men jag hade inte det minsta dåliga samvete för den sakens skull. Vi behövde sömnen och därmed basta. Ingen av oss var direkt i topp utan lallade mest omkring som två zombies. Det enda av nytta vi egentligen hann göra var väl att dona rent i terrariet, det var liksom dags nu eftersom det inte direkt luktade rosor därinne. Men eftersom vi hjälptes åt båda två så gick det relativt snabbt. Och alla blev nöjda och glada.

En snabb tur till affärn tog vi också. Vi trodde att vi bara behövde ta oss till hemköp och tänkte först gå bort, men vi kom fram till att det var smart att starta upp bilen eftersom den stått så länge. Gröt jobbar ju idag och ville inte kliva ut imorse till en bil som inte riktigt vill starta. Och det var tur att vi tog bilen för när vi kom till hemköp så såg vi att öppetiderna var ändrade. Förr så har de haft öppet till 22 men nu har de dragit ner en timme. Så det var bara att gasa iväg till Ica Maxi, hade vi gått upp så hade vi aldrig hunnit eftersom klockan hade hunnit bli 21:30. Vi handlade lite snabbt och sen åkte vi hem för att käka mat. Det blidde fiskpinnar med potatismos, lovely att få äta lite normal mat igen. Efter maten så låg vi bara och jäste i soffan innan vi la oss i sängen. Jag somnade bums trots att jag sovit så länge under dagen. Men Gröt hade inte fått sova många timmar dock, inte alls bra när man ska jobba en massa timmar :S

Imorse åkte Gröt till jobbet och jag låg i sängen till någon gång efter 10 då han ringde och väckte mig. Först tänkte jag att jag skulle ligga kvar en stund till men insåg att det inte var någon idé. Hade jag legat kvar då så hade jag inte vaknat förräns under eftermiddagen. Så jag rullade ur sängen och käkade lite frukost, trött som attan men det var rätt skönt ändå att vara uppe i skaplig tid. Jag brukar inte vara så duktig på det alla ggr, trots att jag vill :D

Under dagen så har jag småpysslat lite här hemma. Har kört någon maskin tvätt och plockat lite. Men mest har jag pratat i telefonen känns det som. När jag lagt på efter ett samtal så har nästa ringt. Men det blir väl så när man varit borta ett tag. Folk vill veta hur resan var os v. Nu har jag "bara" disken kvar att göra idag, så tar jag resten av plocket imorgon. Det är inte så mycket iof eftersom Gröt städade bra mycket när jag och syster var iväg på våran kryss.

Men nu ska jag ringa Gröten en sväng innan Bones börjar på trean. Sen blir det inte många knop under resten av kvällen. Ska försöka komma i säng i hyfsad tid ikväll, så jag inte sover bort halva dagen imorgon.

Innan jag avslutar så vill jag dock skänka en tanke till den kille som så tragiskt gick bort under helgen. Ytterligare ett offer för det totalt meningslösa våldet. Så en tanke till dig och din familj!!

Heder till er som orkade läsa hela vägen ner hit, det blev ju en del svammel. Bilder från resan kommer upp lite senare, jag har inte tömt ur min kamera än och orkar inte det just nu.

311572-59

Snart

Jag har varit ute på resande fot i ett par dagar, men har massor att skriva i bloggen. Men ni får vänta en liten stund till innan ni får min historia. Men om allt går som jag vill (läs: om jag orkar) så ska jag ha plitat ner det ikväll. Jag har alltså inte glömt bort att jag har en blogg ;)

311572-59

SysterYster

image74

Nu är systeryster här, nedsjunken i ena hörnet av Borlänges skönaste soffa :P

Jag knallade ner för att möta henne vid tåget som skulle komma in vid 17:44. Men icke...när jag kom ner så stod det så fint på skyltarna att tåget var en kvart försenat. Pja vad säger man? Tåg i bergslagen *muttrar*
Men o andra sidan, det blev 20 minuter mindre på kupolen ;)

Efter lite snabb shopping och lite mat på kupolen så knallade vi hemåt. Väl hemma så vart det kaffe och cigg och givetvis att slå ner röven i soffan. Innan hade vi haft stora planer på att färga håret och fixa. Men efter att jag duschat och vi hunnit slöa till oss så kom vi fram till att vi kunde göra det imorgon innan vi åker istället. Bussen går ju inte förräns runt 13-tiden någon gång. Så nu sitter vi här som två potatisar framför tv'n. Det borde väl bli sängen snart om vi ska orka med allt imorgon. Men soffan är skön som sagt.

Gröten har inte kommit hem än, han skulle åka förbi Pellisen innan han begav sig hemåt. Förmodligen så har jag hunnit somna innan han kommer hem, men jag vet ju att han kommer hem och sjunker ner i sängen någon gång under natten. Och med lite tur så vaknar jag till imorgon när han ska upp och iväg på jobb igen, så jag kan få krama lite på honom innan vi åker. Usch, stackarn ska upp tidigare än oss imorgon och kommer inte få sova särskilt många timmar inatt. Hoppas att han blir ledig på Fredag nu som det är sagt, så han får ta igen sig lite.

Nu är det dags att luta sig tillbaks i soffan en stund till innan sängen ropar. Sen blir det ingen blogg på ett tag eftersom jag är ute på sjön och härjar. Om jag inte får för mig att skriva något imorgon innan vi åker vill säga. Men jag känner mig själv, så jag antar att jag kommer att sova så länge jag bara kan...så det blir väl bara ur sängen och göra sig klar för avfärd.

311572-59

Dagen idag

♥ Kaffebesök

Strax efter jag hade skrivit klart bloggen imorse (igår morse om man ska gå efter uret), så la jag ner min då ganska tunga skalle på kudden och somnade på momangen. Jag tror inte ens att det hann gå en minut innan jag sussade sött. Jag la mig på soffan för att vara säker på att jag skulle ta mig upp när "S" kom på fika. Jag har en tendens att aldrig höra när hon ringer till mig, men den här ggn hade jag gett mig fasiken på att jag skulle svara på första försöket. Jag lyckades mina vänner..jag lyckades!! Och jag kan anta att hon är lika imponerad som jag är.

Klockan hann väl bli en stund efter 12 innan hon dök upp, så jag hade väl sovit i ungefär 4 timmar. Inte mycket efter att ha varit vaken så länge som jag var innan jag törnade in på soffan, men klart bättre än ingen sömn alls. Jag kände mig som ett lik när hon knackade på dörren. Men det gick över ganska snabbt med lite kaffe i kroppen. Vi tillbringade tiden i våran läskigt sköna soffa med varsinn kopp i handen, varvat med några snabba rökpauser på balkongen. Fan, det är inte ens mums att röka i den här jävla kylan. Nu på kvällen/natten är det fan nästan outhärdligt att ta sig ut där. Men eftersom man ska se positivt på saker och ting så får jag väl se det som så att jag röker betydligt mindre nu. Orka bylsa på sig en massa ytterkläder stup i kvarten bara för att ta sig ett par bloss.

Har gjort lite nytta idag också minsann, jag var ju tvungen att undvika soffan. Jag vill kunna somna nu när jag går och lägger mig och det hade varit en utopi om det vore så att jag slaggat under dagen. Så jag har donat tvätten och klurat runt lite. Ja ok då...nog har jag suttit i soffan också...med betoning på suttit förstås. Så obekvämt som möjligt när jag kikat program på tv som jag bara måste se! Telefonen har också varit en vän...för jag är ju såpass väluppfostrad att jag aldrig i hela mitt liv skulle somna när jag pratar med någon. Så systeryster och lite annat folk har fått agera sällskap när jag tappat motivationen till att göra något annat än att sätta mig ner.



♥ Gröt

image73Gash, fick lite panik idag när jag pratade med Gröt i telefonen (en av ggrna). Han sa att han inte visste om han skulle hinna hem innan jag åkte iväg på kryssningen. Han har ju varit långt uppe i lappmarkerna och nu ska de ner till Sthlm för att lossa. Det är en bit mellan orterna så att säga och han var osäker på när de skulle vara nere i Sthlm. Han har varit borta sen i Söndags, och det är väl inte dödligt länge...men eftersom jag drar iväg på Torsdag fm och kommer hem Fredagnatt så kände jag ju att det hade varit nice att få träffa honom en sväng innan jag åker.
Jag saknar ju honom, det kan jag ju inte sticka under stol med. När han åkte i Söndags så kändes det helt ok. Första dagen kan det vara rätt skönt att få vara för sig själv och bara strosa runt. Andra dagen så börjar det bli lite småjobbigt emellanåt men det funkar fortfarande. Tredje dagen så börjar det bli drygt på riktigt...man märker hur tyst det är i lägenheten och krambehovet gör sig jääävligt påmint. Såå ni kan ju gissa hur glad jag blev när han sa att han kanske inte skulle komma hem förräns jag hunnit åka på min lilla nöjestripp. Nu verkade det ha löst sig iaf och han trodde att han skulle hinna hem imorgon kväll/natt.


♥ Hockey

Ja så har det varit hockey också. Mora mötte Modo på hemmaplan...och det höll på att sluta i total katastrof. Modo tog en snabb och ganska klar ledning med 3-0 i första perioden. Vi (Mora) agerade som om de käkat sömnpiller till frukost och slarvade med ungefär allt man kan slarva med i en match. Ingen kontroll på någonting och drällde puckar till ett MoDo som var mer än lovligt inriktade på 3 poäng. I Andra perioden så jämnade det dock ut sig och Mora trampade på till en kvittering...medans MoDo fick känna på att spela 2 mållösa minuter. Resterande match svängde lite fram och tillbaka men MoDo drog till slut längsta strået och vann med 4 mål mot Moras 3. Mora kunde ha ryckt lite i tabellen om de tagit hem den här matchen. Lagen som spelade igår lade en god grund för att Mora skulle kunna hoppa ett par snäpp uppåt. Nu räckte det inte ända fram. Men det blev ingen katastrof...med det i baktanke plus den snygga uppryckningen från 0-3 till 3-3 får ses som kvällens behållning.

Läste f ö att Chrunak i Luleå avgår. Anledningen ska vara det uttalande han gjorde om/till huvuddomaren i matchen mot Mora den gågna Lördagen. Jag säger bullshit!! Jag tippar på att den incidenten bara är en lam ursäkt från Luleås sida (möjligtvis i samförstånd med Chrunak) att avbryta ett sammarbete som inte fungerar.

Nog om allt, nu har jag suttit här alldeles för länge. Nu SKA jag slänga mig i sängen och sova. Min ambition är att komma ur sängen innan 11 imorgon. Tänkte försöka hinna med att få något gjort innan jag ska ner och möta syrran vid tåget. Och så måste jag ju vara utvilad eftersom hon tydligen ska dra med mig till kupolen *pust* ;)
311572-59

Vi har minsann också adventsstake :D

image72

Sömnlöst

Asch, jag var verkligen duktig och gick och la mig i hyfsad tid igår kväll. Men jag har inte sovit en blund än så länge. Jag blev fast i telefonen med en halvt hysterisk kompis istället och jag hade liksom inte mage att avsluta samtalet. Jag har ju iaf inget jobb att gå till idag och hon var verkligen inte i skick att ta sig igenom natten på egen hand. Så, nu sitter jag här trött som få och kan inte bestämma mig för om jag ska försöka ta mig någon timmes sömn iaf?!

S kommer ju hit på fika idag, jag tror att hon skulle dyka upp efter 12 någonstans. Jag har ju tiden att lägga ner huvudet en stund iaf, men risken finns ju att jag blir ännu tröttare sen istället. Men o andra sidan så borgar det väl kanske för en väldigt tidig kväll istället och det skulle väl egentligen inte göra så mycket. Så, jag får helt enkelt lägga mig på soffan med tv'n på i bakgrunden och alarmet ställt...då finns det ju iaf en chans att jag vaknar när "S" ringer och säger att hon är på väg *skrattar*



Har bekymmer med bloggen också. Jag har åter igen försökt flytta upp så jag får tid och datum under rubriken på mina inlägg. Men det fungerar fortfarande inte trots att jag varit inne och pulat i precis allt som jag fick för mig hade sumpat det. Men neh...det blir fortfarande alldeles för stort och i fel färg. Och det lägger sig inte ens i närheten av där jag vill ha det. Jag hittade dock en guide i en annan blogg [Ta mig dit], så jag skrev till henne och frågade om råd eftersom jag inte får det att fungera. Nu har jag hakat upp mig på det där och kommer förmodligen inte att ge mig förräns jag fått bukt med det!!

Dessutom så fick jag för mig att jag skulle öka på mellanrummet mellan headern och det senaste inläggets rubrik, som det är nu så kommer rubriken nästan direkt där headern slutar. Inte heller det gick som jag ville. Vafan(?!) ska ingenting fungera nu helt plötsligt?! Jag testade med att ändra marginalerna på headern bl a men det blev ingen skillnad. Men det där är också något som bara SKA göras. Men inte nu, för nu ska jag blunda en stund

311572-59

Vart tog dagen vägen?

Det känns som att jag har haft fullt upp hela jädrans dagen, men utan att egentligen ha fått något gjort. Jag har känt mig utmattad och trött ända sedan igår kväll någon gång. Att jag faktiskt sov rimligt många timmar (varken för få eller för många), verkar inte spela någon roll. Jag är matt och frusen...och det verkar inte vilja ge med sig. Jag antar att det är därför jag varit så förbannat upptagen med något heeela långa dagen, utan att för den saken skull ha gjort något. Pja..golven har jag ju dammsugit iaf..alltid något. Men det var en pärs vill jag lova. Jag hoppas verkligen att det här släpper tills imorgon, för då får jag först fikabesök och sen måste jag ta tag i röran här och försöka styra upp det.

I kväll blir det bara att ligga i soffan och se fånig ut. Saknar Gröt men känner ändå att det är helt ok att vara ensam nu. Jag är ingen människa som behöver folk omkring mig hela tiden. Ibland är jag snarare tvärtom, att jag nästan skulle kunna göra allt för att bara få vara själv. Lucky me att jag faktiskt har hittat både vänner och en sambo..som man kan ha i samma rum men ändå "ha egentid"...om ni förstår hur jag menar? :D

Ah, kikade på klockan nu och ser att jag faktiskt skulle kunna hinna med ett bad. Om jag fyller på vattnet nu..och så ligger jag i min sedvanliga kvart (har inte ro till längre bad än så), då hinner jag nog ha duschat av mig tills klockan är runt 22. Eller så kutar jag in och tar en snabbdusch och väntar med badet tills imorgon. Ska jag städa och dona här hemma så är det faktiskt förbannat skönt att få lägga sig i ett bad sen och mjuka upp den stackars ryggen.

Har fått lite kommentarer också såg jag, men jag har helt ärligt ingen ork att svara på dem nu. Tar det när jag kör min sedvanliga bloggrunda innan sängdags. Så det är inte så att jag skiter i er ;)

Men, soffa var det.....

311572-59

*LOL*

Jag är så jävla skadeglad så jag nästan borde skämmas!!

Tog nyss en liten tur iväg till affärn, hade egentligen ingen lust att ge mig ut i det förbannade blasket som pryder våra gator för tifället..men det var tvungen. Nu i efterhand så är jag nästan lite glad att jag fick lov att ta mig utanför dörren. Jag skyndade iväg mot affären...muttrandes för att jag fick slasksnö innaför skorna och för att vattenpölarna var lömska nog att gömma sig under högar av snö. Väl inne på affärn så roffade jag snabbt åt mig det jag plaskat mig dit för och begav mig mot kassan. Framför mig stod en kille runt 18- 20 år...modell extra stöddig. Du vet den där klassiska "jag bär en jättetv-hållningen". Utanför kassan stod hans precis lika stöddiga polare och spände sig värre än ett gäng tuppar i en hönsgård. Jag kan inte låta bli att lite småirriterad på sånt där, mest för att fäller en massa onödiga kommentarer om folk i omgivningen plus beter sig som om de ägde hela jävla världen *urrk*

Till slut var det min tur och jag betalade de få varor jag hade kvar och lämnade sedan plats åt damen som stod näst på tur. Jag klev ut genom dörrarna och de där tuffa grabbarna gick bara nån meter framför mig. De snackade högt och malligt om sådant där som hormonstinna fjortiskillar snackar om. Brudar, fylla och hur de regerar området de bor i ( jo jag tackar ja). Jag fnittrade lite för mig själv när jag lade märke till att det på deras gångstil såg ut som de skitit ner sig. Det måste vara skapligt svårt att gå vettigt när man måste spänna varenda muskel i hela kroppen i tron om att man sätter sig i respekt....hos någon, fråga mig inte vem bara (?!?!)

En av killarna var nog lite tuffare än sina polare, eller det var väl iaf det han helst ville vara. Han tog sig fram på sina överspända ben...fortfarande med den där tv'n i famnen och brölade på. Sällskapet hängde med och berömde honom för hans...ja what ever. Sen...vips.....den där stora, tuffa tuppen ligger plötsligt i en sörja av snö och vatten. Där brast det för mig, jag började gapskratta, det fanns liksom inget som kunde få mig att sluta. Killen svor, skrek och sprattlade och kunde inte för allt i världen ta sig upp ur sörjan. Hans polare stod bredvid och hade nog skapligt svårt att hålla sig för skratt. När jag hade kommit ungefär i jämnhöjd med det coola sällskapet så har han lyckats ta sig upp på benen igen. Han noterade att jag sett vad som hände och leendet jag hade på läpparna gick inte att dölja under några som helst omständigheter. Han sa något på ett språk som jag inte förstår, men på tonläget så gissar jag att det inte var något av den vänligare sorten. Han drog med sig sina polare och började gå åt mitt motsatta håll...och behöver jag ens säga att han lät "tv'n" ligga kvar på backen när han lommade därifrån?

Nu kommer jag förmodligen slå i min stackars tå i bordet när jag reser mig härifrån för att gå ut på balkongen, it always strikes back!!! Men det får det fan vara värt :D



LOL 2


Bajen hockey har verkligen tagit fram mirakelmedicinen mot eventuella drantar i hallen på Onsdag. Som drant måste du nämligen betala eminenta 400 kr (4 ggr ordinarie biljettpris) för att få komma in och se matchen. Jag som MIK:are kan förstå om man inte vill dra in skitlukten i sin hemmahall, men tyvärr så genererar de ju faktiskt en hel del pengar.

De kan dock lösa medlemskap i Bajen hockey och därmed betala de ordinarie hundra kronorna (LOL igen). Drantarna gnäller ju givetvis. Men eftersom de nu hävdar att det inte finns mer sanna supportrar än de själva, så har de ju världens chans att bevisa det nu. Jag menar...kan man bli mer supporter än att man betalar 400 spänn för att få upp motståndarna några snäpp ur krisen...ELLER lösa medlemskap i motståndarnas förening....bara för att få se sitt älskade lag spela en Onsdagsmatch i Allsvenskan? :p



I övrigt så har dagen gått ganska fort, konstigt nog...för jag har inte gjort något speciellt egentligen. Jag har dock lyckats med konststycket att rota fram stakarna ur förrådet och även monterat upp dem i 2 av 3 fönster (stake nr 2 var tyvärr trasig). Jag hade planer på att slänga upp den slinga av istappar som ska sitta ute på balkongen också, men jag har inte riktigt kommit över nojan att jag ska ramla baklänges och ut över balkongräcket (att den är inglasad hör inte till). Känner att klockan ändå har blivit för mycket nu, så om jag nu ger mig på uppgiften så blir det imorgon.

Pratade med Gröt i telefonen för ett par timmar sedan. Hans resa går inte direkt smärtfritt och han var väl inte den lyckligaste killen på planeten just nu. Bilen han kör hade tydligen gett upp...och därmed skapat en massa onödiga jävla bekymmer. Har dock ingen aning om hur långt de har kommit nu, men han skulle höra av sig igen under kvällen. Jag får hoppas att det löser sig någorlunda iaf, inte det minsta trevligt när det ideligen ska strula till sig.

Nu ska jag dock peta i mig något att äta....sen blir det tääävä fram tills sovadags.
311572-59


All alone

Söndag och Gröt har åkt iväg för att jobba. Han har många mil på vägarna att se fram emot, så jag får reda mig själv i ett par dagar. Men jag har gjort det förr och kan göra det igen. Det finns en hel massa jag kan sysselsätta mig med här hemma, så nog kommer tiden att gå alltid. Dessutom så kan det vara skönt med lite tid för bara sig själv emellanåt. Balansen här hemma är dock lite orättvis...eftersom det oftast är jag som får just den där tiden för mig själv. Det är ju inte alls lika ofta som Gröt blir hemma och jag är iväg på jobb. Men det kommer nog att jämna ut sig i sinom tid :)



Igår var vi på besök hos en "granne", för lite kaffe och kortspel. Vi spelade plump och Uno, jag är ingen kortspelare och har faktiskt inte spelat något av de förut. Det gick väl sisådär kan man säga...men när vi spelade Uno så kom jag iaf inte sist och det mina vänner....kan jag leva länge på. Gröt var dessvärre inte vidare glad på mig, eftersom jag lyckades sumpa det för honom ett par ggr. Men vadå..man spelar väl mot och inte med varandra? ;)

Det blev en lugn och trevlig Lördagskväll, och det var skönt att inte ha så långt hem när timmarna började bli sena. Tvärs över parkeringen och sen hemma i värmen igen. Det blev en liten stund i soffan innan vi bestämde oss för att sängen var bästa alternativet. Jag var trött som få och somnade nog hyfsat snabbt för en gångs skull...och utan att vakna till igen efter någon timmes sömn. Tänk om det alltid var så lätt att få sova en hel natt ostört!!



Idag hade jag tänkt färga håret om orken infinner sig. Det ska iaf vara gjort innan det är dags för kryssning på Torsdag. Syrran har ju klippt sig...så jag måste väl också göra något nytt innan det beger sig. Men det är ju så nedrans bökigt att trixa med det där. Jag är slö...jag vill bara kunna knäppa med fingrarna så ska allt vara klart, men det fungerar väl inte riktigt så. Well...har två förpackningar med svart färg hemma, så jag antar att det bara är att sätta fart. Jag har ju liksom inte något att skylla på egentligen. Skönt när det är gjort dock...och svart är alltid snyggt!!

Sen blir det väl att försöka plocka lite här hemma, det är ju första advent idag och jag har för mig att jag faktiskt har en ljusstake här någonstans...som ligger inom räckhåll. Det vore ju trevligt om man fick lite adventstämning. Resterande pynt ligger i förrådet...längst in. Jag får väl ta och knalla dit och se om jag ids rota mig ända dit.

Nu...kaffe och en cigg

311572-59

Veckans Blogg

Lite sen igen....men till nästa vecka så är det Fredag som gäller igen^^


image52
 Maddis!!

En blogg skriven med ord som inte kan ha någon annan effekt än att man totalfastnar. En ensamstående 2-barnsmor bloggar om livet i stort och litet. När jag första ggn läste denna blogg så var det två ord som direkt dök upp i mina tankar: Styrka och inspiration!! Se så...Off you go!! ;)

311572-59

Blä

Inget vidare trevligt alls att steppa ut på balkongen idag....och bli grisblöt om fötterna. Fan, det har ju blaskat som fan under dagen och allt...jag menar precis ALLT på balkongen är sjöblött. Har ingen aning om det varit regn eller något snöblandat skit som kommit, men det kvittar...det är bassäng på balkongen och det irriterar mig I tell you!!

Gröt skulle ha åkt skoter idag, man kan ju lätt säga att han fick ge upp de planerna. Han är väl inte allt för lycklig över det faktumet direkt. Han åker ju iväg på jobb imorgon och blir nog borta ett par dagar. Och enligt såna där vädertokar så ska vi tydligen bli av med snön till veckan. Så det här hade väl varit hans sista chans att få åka på ett tag. Men men...inte så mycket att göra. Han får helt enkelt vänta på nästa snöfall.....

Har ingen aning om vad som händer under kvällen. Just nu så sitter jag och lyssnar på hockey (Luleå - Mora), men det är 3:e perioden nu så det är inte så fasligt långt kvar. Gröt hojtade något om att springa ett par gårdar bort och spela lite kort under kvällen. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag vill, så jag gav förslaget om att bjuda hit dem och kika på Harry Potter istället. Vi får se vad som händer och sker. Klockan är ju inte så mycket än...så det finns ju lite tid kvar till att fundera.

Men nu ska jag låta ryggen hälsa på soffan en sväng, sen ska jag se vad Gröt säger om kvällen.

311572-59

RSS 2.0