3 i 1 (Lååångt inlägg)

♥  Jag har inget leg (Das Boot-kryssningen)
♥  Till havs 2.0 ( Ålands-kryss)
♥  Home Sweet Home



♥  Jag har inget leg (Das Boot-kryssningen) 6/12 - 7/12 - 07

Uppstigning strax efter 9 på morgonen, jag var trött som få eftersom jag inte sovit direkt något alls under natten. Men det var bara att pallra sig upp. Bussen skulle ju gå vid 13:40 och det var maaaassor som skulle hinnas göras innan dess. Väckte systeryster och sen vart det snabb frukost och cigg. Kvällen innan hade vi bestämt oss för att vänta med hårfärgning vilket vi bittert ångrade nu (eller iaf jag). Men det vara bara att bita i det sura äpplet och i med färgen. Systers hår blev ju svart...mitt blev bara(?!?!) konstigt. Jag hade nog mer färg på händer och under naglar än vad jag hade i håret. Hur som haver så lyckades vi färga håret, packa, röka, dricka kaffe och knalla förbi kupolen för att hämta ut pengar. Vi var nere vid bussterminalen i god tid för att hinna med bussen. När vi kom ner så fick vi reda på att Siljas bussar inte har någon gate...utan de stannar vid en hållplats utanför, eller åker in och tar en gate som är ledig för tillfället. Det är med andra ord inte så jädrans lätt att veta om eller vart bussen kommer. SysterYster konstaterade att nu kommer det att skita sig, det var hon alldeles säker på. Och det gjorde det...när vi stod och väntade på bussen så såg vi hur den kom utrullandes från terminalen..utan oss!! Syster knallade in till informationsdisken och de ringde upp bussbolaget och fick dem att vända om igen. Det var tydligen inte första ggn det här hade hänt. Bussen kunde inte ha hunnit långt för strax efter att damen i infodisken hade lagt på luren så kom busschaffisen utstormandes och var überilsk över att vi inte varit på plats. WTF...om de hade kunnat annonsera vart fan de hade tänkt och stanna så kanske det hade varit lite mindre bökigt. Vi masade oss iaf på bussen medans chaffisen muttrade och svor, det såg ut att bli en trevlig resa ner till Sthlm *skrattar*

Trots våran lilla eskapad i Borlänge så hann bussen ner i tid, med ganska god marginal. Vi knallade upp och hämtade ut våra boardingcards så vi hade det gjort. Sen gick vi ut för att ta en cigg och ringa hem till våra gubar. Saknade min Gröt redan då, eftersom han varit borta och jobbat hela veckan. Vi fick iof en natt tillsammans innan jag åkte iväg. Det var jag massa glad för...och han också hoppas jag ;)

Efter cigg och telesamtal så knallade vi upp för att ställa oss och invänta ombordstigning. Vi behövde inte vänta länge för när vi kommit upp för rulltrapporna så började folk röra sig framåt. Vi ställde oss i massorna och det gick skapligt smidigt innan vi kommit förbi biljettkontroller os v. Väl på båten så tog vi en cigg till innan vi gick till våran hytt. Våran plan var att göra oss lite i ordning för att sedan knalla iväg till Tax-Freen. På vägen dit så gjorde vi misstaget att ta hissen upp, det var så jävla mycket folk att vi blev ståendes i hissen ett bra tag. Det stod vakter utanför som släppte in några i taget. Där kunde man snacka om tryck *puststånkstön*. Väl inne så blev syster lite nervös, hon hade ju inget leg och ville inte bli ståendes i kassan med massa priit och sen inte få handla. Innan vi åkte så var hon nervös att hon inte skulle komma på båten för att hon inte hade leg, men det gick ju alldeles utmärkt ;).  Vi fick våran sprit, öl, godis till slut iaf, trots att halva båten var där och handlade samtidigt. Så vi knallade ner till hytten igen och värmde upp lite grann. Det första bandet som skulle ses var ju Mustasch och de gick inte på förräns efter 23-tiden så vi hade ganska gott om tid på oss. Vi bestämde oss för att vi skulle gå upp och få lite mat i magen så vi inte riskerade att bli dåliga under kvällen. Inte så klyftigt att dricka på tom mage. Det fick bli en Megaburgare för 129 spänn. Låter apdyrt, men den var verkligen stor och den smakade som en riktig hamburgare ska smaka. Så den var lätt värd pengarna just då, iaf om man jämför med den övriga maten som båten hade att bjuda på.

Sen var det dags för Mustasch att äntra scenen, och vi var inte direkt ensamna om att vilja kika på just dem. Det var knökfullt och det blev en utmaning att hitta sig någonstans att ta vägen. Så det blev att tränga sig fram en sväng så att syster fick ta lite kort, sen pinnade vi iväg till ett par sittplatser och nöjde oss med att lyssna på musiken. Fanns ingen ork att stå och svettas järnet med massa hoppande galning. Sen kändes det som att båten gungade nog ändå. Efter mustasch så knallade vi runt lite på båten. Tog några vändor fram och tillbaks till hytten och fyllde på vårat drickaförråd. Andra band som tittades på under kvällen var Covenant och lite av Alice in videoland. Innan sängdags så mumsade vi i oss pyttipanna för 50-lappen. Den var välbehövlig och förbannat go att sova på. Jag har ingen direkt aning om vad klockan var när vi kom tillbaks till hytten för att sova. Men trötta var vi..och halva sällskapet (Läs syster) lät inte mig undgå precis hur bra hon sov. Det hördes kan man säga *skrattar*

Runt 11-tiden på morgonen så studsade syster ur sängen, själv var jag inte lika pigg på att stiga upp. Så när hon knallade iväg för morgonciggen så låg jag kvar och drog mig. Men till slut var det bara att rulla ur sängen och göra sig klar. Vi hade ju ett par band kvar att se innan båten kom i hamn. Vi kikade en sväng på Menticide och Dia Psalma. Efter det så blev det shopping i Tax-freen och så skulle magen fyllas med mat. Det blev den dyraste kycklingryta jag ätit. 92 spänn för ett par skopor ris och nån sörja med små kycklingbitar i. Men men, det var ju tvunget att ätas. Sen kändes det som att resterande resa bara var en väntan på att båten skulle komma i hamn. Lagom slitna och hemlängtan började sätta i. Det var ju ingen idé att fortsätta drickandet, så vi hade nog inte lika skoj som de passagerare som fortsatte sitt festande även dag 2. Men vi lyckades få tiden att gå ganska smärtfritt ändå. Och det blev egentligen inte jobbigt förräns någon halvtimme innan vi kom fram. För då var däcket där vi steg av smockfullt av folk som ville av. Ingen ventilation och sen en massa drängfulla människor som yrade omkring. Det vart en snabb rutt från båten och ner till bussen som skulle ta oss hem. Ringde hem till Gröten en snabbis och tog en cigg innan jag klev på. Nu ville jag bara hem till min egen säng. Bussresan gick snabbt trots att jag inte lyckades somna till ordentligt. Det finns nog inte ord till hur skönt det var att få komma hem till Gröt igen, faan vad jag hade saknat honom. Vi åt på Donken en sväng innan vi begav oss hem till soffan. Gröt hade en liten överraskning till mig när jag kom hem. I sovrummet vid min sida av sängen så stod det 10 röda rosor ♥ ♥ ♥!!! Han är för underbar min kära sambo!!!

Vi kikade lite tv, drack lite kaffe sen var det dags för sängen. Syster bäddade ner sig i soffan och jag kröp ner bredvid Gröt. Vi skulle ju upp igen dagen efter, för kryssning nr2 för min del. Syster hade dessutom ett tåg att passa på morgonen. Jag sov lite bättre den här natten, men kunde nog inte koppla av helt. Men jag fick iaf ligga bredvid gosen och mysa :)



♥  Till havs 2.0 ( Ålands-kryss) 8/12 - 9/12 - 07

Uppstigning tidigt igen och jag minst lika trött som innan första kryssningen. Som tur är så var i princip all packning redan gjord. Så det enda jag egentligen behövde göra var att blaska av mig, klä på mig och käka frukost. Syster knallade iväg till sitt tåg en stund innan det var dags för oss att knalla ut till våran skjuts. M & S hade ordnat bil ner till bussterminalen och det tackar vi för. Det går liksom så mycket snabbare om man slipper gå. Väl där nere så mötte vi upp resterande sällskap. Ja alla hade ju inte hunnit komma men de droppade in en efter en. Jag tror vi var runt 18-19 stycken som skulle med på resan allt som allt. Vi hann dricka en öl innan bussen började släppa på folk. Busschaffisen kollade väskorna du hade med dig på bussen så att du inte skulle ha någon alkohol med dig. Några av oss lyckades dock få med sig lite diverse drycker, något han var väl medveten om eftersom han i högtalarna bad de som smugglat på alkohol...att hälla den på insidan av läppen och inte någon annanstans.

Vi stannade för lite mat/drick/rökpaus i Heby ( har aldrig varit där någosin förr), så vi gick in och tog oss en öl på värdshuset där. Inför resterande resa så verkade inte alkoholförbudet gälla igen. Vi fick plocka med oss öl på bussen och allt var frid och fröjd. Men o andra sidan så hade ju värdshuset fått in lite pengar på att en busslast törstiga resenärer ramlat in. Så...då var det väl fritt fram att fortsätta läska på bussen sen då. Av någon anledning så kändes det som att resten av resan gick lite snabbare än tidigare. Fråga mig inte varför :D

Vi kom ner till terminalen någon timme innan vi fick gå på båten. Så satte oss ner precis vid ingången och inväntade herrn för vars skull vi åkte på den här kryssningen. Det var nämligen så att resan var planerad i ära till en herre som just fyllt 30. Han trodde att han skulle åka på kryssning tillsammans med sin dam, men ack så han bedrog sig. När han kom in på terminalen så var vi ett hyfsat stort gäng som stod där och väntade på honom. Jag tror nog att han blev lite glad ;). Gröt och M hade dessutom sett till att tejpa upp lite mindre charmerande bilder på herrn i fråga. Bl a på dörrarna in på Terminalen. Det ska ju synas att någon har fyllt år ju, i synnerhet när de blitt 30.

Efter att biljetterna blivit utdelade så knallade vi upp till vänthallarna istället. Där satte vi oss utanför gaten och väntade på att få gå ombord. Det hanns drickas någon öl och snacka lite skit innan kön började fyllas på och röra sig. Fan, det kändes som att vi fick gå en mil innan vi väl kom på båten. Och som vanligt så fotograferas man innan man kliver på båten. Jag hade planerat att göra någon ful min, men såg dagen efter att jag misslyckats kapitalt. Jag såg ju helt normal ut, det måste ju ha blivit något fel. Väl på båten så letade vi upp första bästa rökrum innan vi tog oss ner till våra hytter. Man hade inte behövt tända någon cigg när man klev in där, utan bara ställt sig och dragit in röken i luften. Rätt nasty om man tänker efter. Var faktiskt bättre på den andra båten som hade lite mer öppna ytor för rökning. Men men...det var väl bara att foga sig och hoppas på att det inte märktes lika mycket med lite öl innan för västen.

Efter att ha installerat oss i våra hytter så knallade vi upp till Tax-freen för att förse oss med lite gott. Det gick väl ett par hundralappar innan det var klart. Sen vart det ner i hytten igen för lite dricka och invänta julbordet som vi skulle äta under kvällen. Vi hade andra sittningen runt 20:30 så vi hade ju tid på oss att se oss omkring och dricka lite.

Till julbordet så hade vi reserverade bord och jag delade med bl a Gröt förstås. Jag har nog sällan ätit så mycket som jag gjorde där. Jag tog kallt i två omgångar...och sen en stor tallrik med varmt. Drack inte mer än två glas öl till maten dock. Gott var det iaf och mätt blev jag..så in i bomben. Resterande kväll så blev det party för hela slanten. Ett jäkla springande mellan hytter och nattklubbar. Men jag måste nog säga att jag på den här resan drack världens goaste drink. Kommer inte ihåg vad den hette...men det var iaf Bacardi och jordgubbar. Farligt god!!

Sällskapet hade dessutom anordnat en liten överraskning till åt födelsedagsbarnet. De försåg hans hytt med en dam av uppblåsbar natur. Så när han under natten klev in i sin hytt så satt hon så snyggt i sängen med tuttarna i vädret. I taket hängde det kondomer, det såg ut som en improviserad porrklubb därinne. Och det bästa av allt...det finns fotobevis på hela kalaset :D. Har för mig att damen döptes till Lisa iaf...men hon fick spendera hemresan i en väska.

Jag lyckades också med bedriften att tappa bort min hyttnyckel. Antingen så ramlade det ur min ficka eller så var det någon som hade långa fingrar och tog det. Hur som, vi hade ingen lust att lämna våran hytt obevakad om någon annan sprang omkring med en av våra nycklar. Så Gröt sprang ner och passade hytten medans jag ordnade nya nycklar. Det gick smidigt som tusan och det är jag glad för. Det hade inte blivit någon vidare trevlig resa om vi fått lov att spendera den i hytten hela natten. Vi hade ju iof kunnat slänga in det vi hade av värde i någon av de andra hytterna. Men nu slapp vi allt krångel och kunde bege oss upp mot barerna igen. Det blev en lååång natt med mycket dricka och en och annan liten incident. Jag tror vi somnade framåt 8-tiden på morgonen och då var jag så jävla slut att jag säkerligen inte hann ta mer än ett par andetag innan jag snarkade.

På "morgonen" så vaknade jag och mådde riktigt jävla kasst. Jag vågade knappt röra mig i sängen så jävla illa mådde jag. Jag har spyfobi och var livrädd att jag skulle vara tvungen att få springa på toa. Men det var bara att pallra sig ur sängen och se glad ut. Gröt sprang upp till Tax-freen medans jag gjorde mig i ordning, sen åkte jag upp och mötte honom där. Jag har nog inte varit sådär bakis sen jag var 15 år tror jag, men illamåendet släppte iaf efter ett tag. Efter att ha mumsat ett par pizzaslice så mådde jag faktiskt hyfsat bra, rätt trött i kroppen dock...men jag är glad så länge jag slipper vara spysjuk. Resten av resan var rätt lugn. Vi rafsade ihop det vi hade i hytten och vilade lite innan båten la till i Sthlm igen. Nu var det bara bussresan kvar.

Bussresan hem kändes som en hel jävla evighet. Den gick inte alls lika snabb som den efter min första kryssning. Men o andra sidan så var jag ju klasser mer bakis den här ggn. Jag försökte sova men var det inte sätet som gav mig träsmak i arslet så var det någon som babblade så det inte gick att koppla av. Vi fick en liten paus någonstans på vägen (minns inte var), så där gick jag in och tog en smörgås för att få lite i magen. Ville inte äta något mer eftersom vi bestämt att vi skulle bestämma pizza när vi kom hem. Sista biten hann jag dock somna till lite, och som vanligt när man sover som skönast..så måste man vakna. Men det var förbaskat skönt att vara tillbaks hemma.

Gröts mor kom och mötte upp oss på stationen, hon var redan där när vi kom in med bussen. Så det var bara att knalla till bilen och lassa in väskorna. Vi hade med oss S & M i bilen och de släpptes av innan vi slutligen kom hem till vårat kära ghetto. Vi fick skjuts ända fram till porten så vi slapp gå så långt med all packning. En snabb cigg och lite prat med Gröts mor innan vi kånkade oss upp för trapporna och in i lägenheten. Gaah..sällan har det varit så skönt att kliva innaför dessa dörrar. Pizzan ringde vi efter ganska omedelbums. Sen blev det lite ligga soffa innan vi utmattade kravlade oss i säng. Jag tror nog att vi somnade ganska ovaggade båda två :D



♥  Home Sweet Home

Underbart att vakna hemma, sov massa länge men jag hade inte det minsta dåliga samvete för den sakens skull. Vi behövde sömnen och därmed basta. Ingen av oss var direkt i topp utan lallade mest omkring som två zombies. Det enda av nytta vi egentligen hann göra var väl att dona rent i terrariet, det var liksom dags nu eftersom det inte direkt luktade rosor därinne. Men eftersom vi hjälptes åt båda två så gick det relativt snabbt. Och alla blev nöjda och glada.

En snabb tur till affärn tog vi också. Vi trodde att vi bara behövde ta oss till hemköp och tänkte först gå bort, men vi kom fram till att det var smart att starta upp bilen eftersom den stått så länge. Gröt jobbar ju idag och ville inte kliva ut imorse till en bil som inte riktigt vill starta. Och det var tur att vi tog bilen för när vi kom till hemköp så såg vi att öppetiderna var ändrade. Förr så har de haft öppet till 22 men nu har de dragit ner en timme. Så det var bara att gasa iväg till Ica Maxi, hade vi gått upp så hade vi aldrig hunnit eftersom klockan hade hunnit bli 21:30. Vi handlade lite snabbt och sen åkte vi hem för att käka mat. Det blidde fiskpinnar med potatismos, lovely att få äta lite normal mat igen. Efter maten så låg vi bara och jäste i soffan innan vi la oss i sängen. Jag somnade bums trots att jag sovit så länge under dagen. Men Gröt hade inte fått sova många timmar dock, inte alls bra när man ska jobba en massa timmar :S

Imorse åkte Gröt till jobbet och jag låg i sängen till någon gång efter 10 då han ringde och väckte mig. Först tänkte jag att jag skulle ligga kvar en stund till men insåg att det inte var någon idé. Hade jag legat kvar då så hade jag inte vaknat förräns under eftermiddagen. Så jag rullade ur sängen och käkade lite frukost, trött som attan men det var rätt skönt ändå att vara uppe i skaplig tid. Jag brukar inte vara så duktig på det alla ggr, trots att jag vill :D

Under dagen så har jag småpysslat lite här hemma. Har kört någon maskin tvätt och plockat lite. Men mest har jag pratat i telefonen känns det som. När jag lagt på efter ett samtal så har nästa ringt. Men det blir väl så när man varit borta ett tag. Folk vill veta hur resan var os v. Nu har jag "bara" disken kvar att göra idag, så tar jag resten av plocket imorgon. Det är inte så mycket iof eftersom Gröt städade bra mycket när jag och syster var iväg på våran kryss.

Men nu ska jag ringa Gröten en sväng innan Bones börjar på trean. Sen blir det inte många knop under resten av kvällen. Ska försöka komma i säng i hyfsad tid ikväll, så jag inte sover bort halva dagen imorgon.

Innan jag avslutar så vill jag dock skänka en tanke till den kille som så tragiskt gick bort under helgen. Ytterligare ett offer för det totalt meningslösa våldet. Så en tanke till dig och din familj!!

Heder till er som orkade läsa hela vägen ner hit, det blev ju en del svammel. Bilder från resan kommer upp lite senare, jag har inte tömt ur min kamera än och orkar inte det just nu.

311572-59

Dina Ord
Postat av: IdaBus

Åh, vad gulligt att du fick rosor o grejor! Fyfan. Nu är jag avis ;)
Lät som att ni haft en riktigt skojig resa/resor iaf! :)

Kram.

2007-12-12 @ 12:12:29
URL: http://idabuskarleksbarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Jag heter:
Jag kommer tillbaks
Mail: (publiceras ej)

Min blogg/hemsida

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0